ΠΑΣΟΚ: Η τετράμηνη παράταση να εγκριθεί από τη Βουλή

ΠΑΣΟΚ: Η τετράμηνη παράταση να εγκριθεί από τη Βουλή

«Απεγνωσμένη προσπάθεια της κυβέρνησης να παρουσιάσει το παραμύθι του διαχωρισμού της δανειακής σύμβασης από το πρόγραμμα» - «Το ποτήρι της αλήθειας είναι πικρό και θα το πιούνε μέχρι τον πάτο αυτοί που πούλησαν προεκλογικά φίλτρα ψευδαισθήσεων»

ΠΑΣΟΚ: Η τετράμηνη παράταση να εγκριθεί από τη Βουλή
Την έγκριση από τη Βουλή της τετράμηνης παράτασης ζητεί με ανακοίνωσή του το ΠΑΣΟΚ. Στη Χαριλάου Τρικούπη επιτίθενται στην κυβέρνηση λέγοντας ότι «είναι δημοκρατικά και κοινοβουλευτικά προκλητική η προσπάθεια της κυβέρνησης να παρακάμψει τη νομοθετική κύρωση της παράτασης του προγράμματος στήριξης της ελληνικής οικονομίας από την Ευρωζώνη, δηλαδή της δανειακής σύμβασης και του μνημονίου».

Στο ΠΑΣΟΚ σημειώνουν ότι η δίμηνη παράταση που υπέγραψε η κυβέρνηση Σαμαρά που «λήγει στις 28 Φεβρουαρίου ψηφίστηκε από τη Βουλή των Ελλήνων και η σχετική σύμβαση υπογράφτηκε από τον υπουργό Οικονομικών, το διοικητή της ΤτΕ και τη διευθύνουσα σύμβουλο του ΤΧΣ. Η ίδια ακριβώς διαδικασία πρέπει να ακολουθηθεί και τώρα, όχι μόνο για λόγους τυπικής εγκυρότητας -που θα κληθεί να εξετάσει σε λίγες ημέρες η ΕΚΤ προκειμένου να αποκαταστήσει την ομαλή σχέση της με τις ελληνικές τράπεζες- αλλά και για λόγους δημοκρατικής νομιμοποίησης και κοινοβουλευτικής διαφάνειας». 

Υπενθυμίζουν τις επιθέσεις του ΣΥΡΙΖΑ στις Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου της προηγούμενης κυβέρνησης αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Αυτοί που με ευκολία και πάθος κατήγγειλαν κάθε Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου και κάθε κατεπείγον νομοσχέδιο, τώρα αναζητούν δρόμο διαφυγής με τη "ριζοσπαστική" μέθοδο της ωμής παραβίασης του Συντάγματος». Επίσης, κάνουν λόγο για «απεγνωσμένη προσπάθεια της κυβέρνησης να παρουσιάσει το παραμύθι του διαχωρισμού της "δανειακής σύμβασης" από το "πρόγραμμα" την οδηγεί δυστυχώς σε θεσμική διολίσθηση που εκθέτει τη χώρα διεθνώς».

Κλείσιμο
Η ανακοίνωση καταλήγει ως εξής: «Καλούμε την κυβέρνηση να φέρει την "τροποποίηση - παράταση" της δανειακής σύμβασης, η οποία παραπέμπει ρητά στο μνημόνιο και τις αναθεωρήσεις του και συνιστά αυτό καθεαυτό το πρόγραμμα, στη Βουλή. Την καλούμε να μην οδηγήσει τον υπουργό Οικονομικών, το διοικητή της ΤτΕ και τη διοίκηση του ΤΧΣ σε παραβίαση του Συντάγματος και της ισχύουσας νομοθεσίας. Το ποτήρι της αλήθειας είναι πικρό και θα το πιούνε μέχρι τον πάτο αυτοί που πούλησαν προεκλογικά φίλτρα ψευδαισθήσεων».

Επιπλέον, στο ΠΑΣΟΚ κατήρτισαν δύο λίστες στις οποίες αντιπαραθέτουν το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ με όσα συμφωνήθηκαν με τους εταίρους στην τετράμηνη παράταση.








Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης