Δίκη Παπακωνσταντίνου: Τι καταθέτει ο άνθρωπος που εντόπισε τους 20 μεγαλύτερους καταθέτες της λίστας Λαγκάρντ

Δίκη Παπακωνσταντίνου: Τι καταθέτει ο άνθρωπος που εντόπισε τους 20 μεγαλύτερους καταθέτες της λίστας Λαγκάρντ

Ο Γεώργιος Αγγελόπουλος αντέγραψε το CD στον υπολογιστή του για να μπορεί να δεί τα 2000 και πλέον αρχεία, εκτύπωσε τον κατάλογο με τα 20 ονόματα και χρηματικά ποσά και τον έδωσε στον πρώην υπουργό Οικονομικών

Δίκη Παπακωνσταντίνου: Τι καταθέτει ο άνθρωπος που εντόπισε τους 20 μεγαλύτερους καταθέτες της λίστας Λαγκάρντ
Ο Γεώργιος Αγγελόπουλος  εξειδικευμένος συνεργάτης  του υπουργείου Οικονομικών σε θέματα πληροφορικής είναι ο πρώτος μάρτυρας που καταθέτει σήμερα στο Ειδικό Δικαστήριο στην δίκη του πρώην υπουργού Οικονομικών.
Ο κ. Αγγελόπουλος είναι από κοντινό  χωριό με αυτό του  κ. Παπακωνσταντίνου, όπως είπε ο πρόεδρος του  δικαστηρίου Νίκος Πάσσος. Ο πατέρας του κ. Αγγελόπουλου όπως είπε ο ίδιος κατά την κατάθεσή του, εργαζόταν στα ΕΛΤΑ και γνώριζε τον κ. Παπακωνσταντίνου.
Αγγελόπουλος ήταν κοντά στον τέως υπουργό Οικονομικών από τον Μάρτιο του 2010 έως τον Ιούνιο του 2011.

Οι αρμοδιότητες του ήταν πολύπλευρες, όπως είναι αναλύσεις, κ.λπ., αλλά και η  προβολή του έργου του κ. Παπακωνσταντίνου, «κάτι σαν γραφείο Τύπου».
Αρχικά ο κ. Αγγελόπουλος  κατέθεσε ότι το επίμαχο CD  που είχε σταλεί από την Πρεσβεία μας στην Γαλλία του παραδόθηκε το τελευταίο τρίμηνο του 2010, «αλλά είναι αδύνατον να πω το μήνα, δεν μπορώ να προσδιορίσω τον μήνα».  Όμως, μετά από παρέμβαση της εισαγγελέως της έδρας Ξένης Δημητρίου, ο κ. Αγγελόπουλος  είπε ότι το CD δόθηκε στον τελευταίο μήνα του έτους (2010).
Όταν άνοιξε το CD ο μάρτυρας είχε εντολή από τον κ. Παπακωνσταντίνου να συγκεντrώσει τα 20 μεγαλύτερα ποσά και τα ονόματα στα οποία ανήκουν τα ποσά αυτά. Ανέφερε ότι υπήρχαν πάνω από 2.000 αρχεία στο CD, αλλά δεν θυμάται τον ακριβή αριuμο των αρχείων. Τα 20 αυτά αρχεία αντιπροσώπευαν  περίπου 500 εκατομμύρια δολάρια.

Σε ερώτηση του πρόεδρου του δικαστηρίου  αν κατά την επεξεργασία του CD  είδε ο κ. Αγγελόπουλος κάποιο όνομα Παπακωνσταντίνου, η απάντηση ήταν αρνητική.
Κλείσιμο
Ο κ. Αγγελόπουλος αρχικά αντέγραψε το CD στον υπολογιστή του για να μπορεί να δεί τα 2000 και πλέον αρχεία και στην συνέχεια το διέγραψε το περιεχόμενο του από τον υπολογιστή του. Ωστόσο εκτύπωσε τον κατάλογο με τα 20 ονόματα και χρηματικά ποσά  και τον έδωσε στον κ. Παπακωνσταντίνου.
Σε ερώτηση του προέδρου της έδρας εάν ο κ. Παπακωνσταντίνου του έδινε συχνά CD, η απάντηση του μάρτυρα ήταν «Οχι συχνά».
Η εισαγγελέας της έδρας ρώτησε τον μάρτυρα αν το επίμαχο CD δεχόταν επανεγγραφή, και εκείνος απάντησε ότι φαινόταν ότι δεν επιδέχεται επανεγγραφής.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης