Έλαβε ψήφο εμπιστοσύνης η κυβέρνηση με 162 «ναι»

Έλαβε ψήφο εμπιστοσύνης η κυβέρνηση με 162 «ναι»

Με τον «αέρα» της ψήφου εμπιστοσύνης μεταβαίνει στο κρίσιμο σημερινό Eurogroup ο υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης

Έλαβε ψήφο εμπιστοσύνης η κυβέρνηση με 162 «ναι»
Με 162 «ναι», 137 «όχι» και μία απουσία, η νέα συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έλαβε ψήφο εμπιστοσύνης από τη Βουλή λίγο μετά τη 1 μετά τα μεσάνυχτα της Τρίτης.

Ολοκληρώθηκε έτσι μία τριήμερη διαδικασία ανάγνωσης των προγραμματικών δηλώσεων, κατά την οποία οι υπουργοί της κυβέρνησης παρουσίασαν τις θέσεις και τους στόχους τους.

Η διαδικασία ανάγνωσης των προγραμματικών δηλώσεων είχε ανοίξει με την πρωτολογία του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, το απόγευμα της Κυριακής.

Οι τόνοι ανέβηκαν μόνο κατά την τελευταία ημέρα της διαδικασίας, όταν ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αντώνης Σαμαράς, είπε ότι δεν θα αφήσει την κυβέρνηση να οδηγήσει τη χώρα στα βράχια, για να του απαντήσει ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, εγκαλώντας τον ότι παραμένει δεμένος στο άρμα της κυρίας Μέρκελ.

Χαρακτηριστικά, ο κ. Τσίπρας είπε: «Να στείλουμε στον Αμερικανό πρόεδρο τη σημερινή ομιλία Σαμαρά, για να καταλάβει τι ζητάει η κυρία Μέρκελ».
Κλείσιμο

Πλέον, η ελληνική κυβέρνηση στρέφει την προσοχή της στο σημερινό κρίσιμο Eurogroup, στο οποίο ο υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης, θα παρουσιάσει στους ομολόγους του της ευρωζώνης την πρόταση της Αθήνας για πρόγραμμα-«γέφυρα» με συγκεκριμένους όρους.

«Ζητάμε χρόνο και χώρο» είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός στη δευτερολογία του, εξηγώντας ότι η Ελλάδα δεν θα κάνει πίσω στα αιτήματά της, τα οποία θεωρεί δίκαια.

Παράλληλα, έδωσε το στίγμα του για τη διαπραγμάτευση, τονίζοντας ότι στο σημερινό Eurogroup δεν θα είναι ο Γιάννης Βαρουφάκης, αλλά «όλη η Ελλάδα».



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης