Επιμένει η Ρωσία: Θέλουμε αεροπορική βάση στην Κύπρο - Διαψεύδει η Λευκωσία

Επιμένει η Ρωσία: Θέλουμε αεροπορική βάση στην Κύπρο - Διαψεύδει η Λευκωσία

Για επικαιροποιημένο μνημόνιο αμυντικής συνεργασίας με αναβάθμιση διευκολύνσεων και παραχώρηση εδαφών για την ανάπτυξη ρωσικών στρατιωτικών εγκαταστάσεων κάνει λόγο το RIA Novosti -  Δεν τίθεται τέτοιο θέμα, δηλώνει ο Κύπριος ΥΠΕΞ

Επιμένει η Ρωσία: Θέλουμε αεροπορική βάση στην Κύπρο - Διαψεύδει η Λευκωσία
Επικαιροποιημένο μνημόνιο αμυντικής συνεργασίας με αναβάθμιση διευκολύνσεων και παραχώρηση εδαφών για την ανάπτυξη ρωσικών στρατιωτικών εγκαταστάσεων, αναμένεται να υπογράψει ο Κύπριος Πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης στη Ρωσία, σύμφωνα με το Ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο RIA Novosti.

Το μνημόνιο, όπως αναφέρεται, θα υπογραφεί κατά την επικείμενη επίσκεψη του Κύπριου Προέδρου στην Ρωσία.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει το RIA Novosti, η ρωσική στρατιωτική αεροπορία θα μπορεί να αναπτυχθεί σε αεροπορική βάση, 40 χιλιόμετρα μακριά από τη βάση της Βρετανικής Βασιλικής Αεροπορίας (RAF)  στο Ακρωτήρι της Κύπρου.

Κλείσιμο
Ωστόσο ο Κύπριος υπουργός Εξωτερικών Ιωάννη Κασουλίδης έχει δηλώσει ότι δεν τίθεται θέμα ρωσικής βάσης στη Κύπρο. Όπως σημείωσε η συμφωνία που θα υπογραφεί θα είναι ανανέωση παλαιότερης και θα δίνονται διευκολύνσεις στις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις όπως δινόντουσαν μέχρι σήμερα.

Κύκλοι του υπ. άμυνας της Κύπρου ανέφεραν στο protothema.gr  ότι η συμφωνία δεν θα επιτρέπει τη χρήση των κυπριακών εγκαταστάσεων από τους Ρώσους για αμυντικούς σκοπούς αλλά για ανθρωπιστικούς λόγους και μόνο.

Επίσης θα γίνεται ανεφοδιασμός των πλοίων όπως γίνεται μέχρι σήμερα με πλοία πολλών χωρών. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης