Αναστασιάδης: Δεν χρειαζόμαστε συμβουλές για να στηρίξουμε την Ελλάδα

Αναστασιάδης: Δεν χρειαζόμαστε συμβουλές για να στηρίξουμε την Ελλάδα

Ο Κύπριος Πρόεδρος σημείωσε ότι συμβουλές και εισηγήσεις από τα κυπριακά κόμματα είναι ευπρόσδεκτες, ωστόσο «δεν χρειάζεται να πουν τι πρέπει να πράξει η Κυβέρνηση»

Αναστασιάδης: Δεν χρειαζόμαστε συμβουλές για να στηρίξουμε την Ελλάδα
Ο Κύπριος Πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης, δήλωσε πως οι σχέσεις Ελλάδας - Κύπρου συζητήθηκαν εκτενώς με τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, σημειώνοντας ότι συμβουλές και εισηγήσεις από τα κυπριακά κόμματα είναι ευπρόσδεκτες, ωστόσο «δεν χρειάζεται να πουν τα κόμματα τι πρέπει να πράξει η Κυβέρνηση».

Σε ό,τι αφορά τις βρετανικές θέσεις σε σχέση με τη στρατιωτική συμφωνία που αναμένεται να υπογράψει η Κύπρος με τη Ρωσία, ο κ. Αναστασιάδης υπέδειξε ότι η Κυπριακή Δημοκρατία είναι κυρίαρχο κράτος, σημειώνοντας πως με τη Ρωσία θα υπογραψεί απλώς ανανέωση της υφιστάμενης συνεργασίας με παραχώρηση διευκολύνσεων όπως αυτές που έχουν άλλες χώρες.

Αναφορικά με τις δηλώσεις ξένων παραγόντων για επανέναρξη των συνομιλιών για το Κυπριακό, ο κ. Αναστασιάδης είπε ότι όλοι αυτοί που συμβουλεύουν σήμερα την ελληνοκυπριακή πλευρά, θα έπρεπε να παρενέβαιναν όταν ανατρέπονταν οι συνθήκες ενός ισότιμου και με αλληλοσεβασμό διαλόγου για το Κυπριακό, έτσι ώστε να επιτραπεί ένας ειλικρινής και παραγωγικός διάλογος.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης