Αυστριακός ΥπΟικ: «Δεν θα ανεχθούμε εκβιασμό από την Ελλάδα»

Αυστριακός ΥπΟικ: «Δεν θα ανεχθούμε εκβιασμό από την Ελλάδα»

«Η Ευρώπη και η Αυστρία, έχουν κάνει πάρα πολλά και είναι πρόθυμες να παρέχουν περαιτέρω υποστήριξη, ωστόσο μόνον με ταυτόχρονη καταβολή προσπαθειών από τους ίδιους τους Έλληνες»

Αυστριακός ΥπΟικ: «Δεν θα ανεχθούμε εκβιασμό από την Ελλάδα»
"Είναι τελείως σίγουρο ότι δεν θα ανεχθούμε εκβιασμό", προειδοποιεί, σε σημερινή συνέντευξή του στην αυστριακή εφημερίδα "Τιρόλερ Τάγκες Τσάιτουνγκ" ο Αυστριακός υπουργός Οικονομικών, Χανς-Γέργκ Σέλινγκ του συγκυβερνώντος, με τους Σοσιαλδημοκράτες, συντηρητικού Λαϊκού Κόμματος - διατεινόμενος, ταυτόχρονα, πως "η μπάλα της κρίσης χρέους βρίσκεται τώρα μόνον στην Ελλάδα".

Όπως αναφέρει, η Ευρώπη και η Αυστρία, έχουν κάνει πάρα πολλά και είναι πρόθυμες να παρέχουν περαιτέρω υποστήριξη, ωστόσο μόνον με ταυτόχρονη καταβολή προσπαθειών από τους ίδιους τους Έλληνες".

Ο ίδιος αποσαφηνίζοντας ότι υπάρχουν σαφείς κανόνες παιχνιδιού, οι οποίοι δεν μπορούν να αλλάζουν κάθε φορά με μια νέα κυβέρνηση, τονίζει πως δεν τίθεται θέμα διαγραφής χρέους, το οποίο, κατά την άποψή του, δεν θα προσέφερε τίποτε αυτή τη στιγμή, ιδιαίτερα επειδή οι Έλληνες ούτως ή άλλως δεν θα πρέπει να πληρώνουν σχεδόν κανένα επιτόκιο μέχρι το 2022.

Κλείσιμο
Όπως γράφει η εφημερίδα, στη συνέντευξή του ο Αυστριακός υπουργός Οικονομικών, παραπέμπει σε δηλώσεις από την Αθήνα, σύμφωνα με τις οποίες η Ελλάδα θα πήγαινε σε κρατική χρεοκοπία χαμογελώντας, πως μπορεί να δεχθεί χρήματα από τη Ρωσία, πως θα αγνοήσει το "Ecofin" και πως τελικά ούτως ή άλλως θα πληρώσουν οι Γερμανοί και οι Αυστριακοί.

"Η νέα ελληνική κυβέρνηση βρίσκεται δυστυχώς σε κλίμα προεκλογικού αγώνα και θα πρέπει, για το δικό της το συμφέρον, να περάσει γρήγορα σε κλίμα εργασίας", αποφαίνεται ο Χανς-Γεργκ Σέλινγκ.

Με ειρωνική διάθεση, ο ίδιος παρατηρεί ότι μέσα στην ΕΕ έχουν υπάρξει προφανώς αρκετές αλλαγές, αν ενθυμηθεί την τότε κατακραυγή και τις κυρώσεις που είχαν επιβληθεί μετά το σχηματισμό της κυβέρνησης Λαϊκού Κόμματος και Κόμματος των Ελευθέρων, υπό τον καγκελάριο Σιούσελ, ενώ στην Ελλάδα κυβερνά τώρα ένα "αριστερό ριζοσπαστικό κόμμα" με ένα "δεξιό λαϊκιστικό κόμμα" και η Ευρώπη παραμένει ατάραχη σε μεγάλο βαθμό.

Πρέπει να σημειωθεί πως με εκείνη την κυβέρνηση στην Αυστρία, ο Χανς-Γέργκ Σέλινγκ εννοεί τον δεξιό-ακροδεξιό κυβερνητικό συνασπισμό στο διάστημα 2000-2006, του συντηρητικού Λαϊκού Κόμματος του, με το ακροδεξιό εθνικιστικό Κόμμα των Ελευθέρων του διαβόητου Γεργκ Χάιντερ, που είχε προκαλέσει θύελλα διαμαρτυριών και την επιβολή από την ΕΕ οκτάμηνων κυρώσεων εναντίον της κυβέρνησης.

Ήδη, σε συνέντευξή του την Παρασκευή στην αυστριακή εφημερίδα "Χόιτε", ο Αυστριακός υπουργός Οικονομικών είχε εμφανιστεί ιδιαίτερα επικριτικός απέναντι στη νέα ελληνική κυβέρνηση διατεινόμενος μάλιστα χαρακτηριστικά πως "δεν έχει γνωρίσει ακόμη τον Έλληνα ομόλογό του Γιάννη Βαρουφάκη, διαβάζει μόνον τα λεγόμενα του, που δεν προμηνύουν κάτι καλό". 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης