Μαξίμου: Μένουμε σταθεροί στις δεσμεύσεις μας - Δεν θα χάσουμε τη στήριξη του λαού

Μαξίμου: Μένουμε σταθεροί στις δεσμεύσεις μας - Δεν θα χάσουμε τη στήριξη του λαού

Ο πρωθυπουργός κάλεσε στο Μέγαρο Μαξίμου τον Γ. Δραγασάκη, τον Γ. Βαρουφάκη και όλο το οικονομικό επιτελείο - Αποτίμησαν θετικά τις εξελίξεις και δεσμεύθηκαν να συνεχίσουν να εργάζονται για την εξεύρεση βιώσιμης λύσης

Μαξίμου: Μένουμε σταθεροί στις δεσμεύσεις μας - Δεν θα χάσουμε τη στήριξη του λαού
Διάρκεια τριών ωρών είχε η έκτακτη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε αργά το βράδυ της Παρασκευής στο Μέγαρο Μαξίμου, υπό τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και με τη συμμετοχή του οικονομικού επιτελείου.

Παρόντες, εκτός του κ. Τσίπρα, ήταν ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Γιάννης Δραγασάκης, ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Βαρουφάκης και όλο το οικονομικό επιτελείο.

Η συνάντηση της ηγετικής ομάδας της κυβέρνησης πραγματοποιήθηκε στον απόηχο των σημερινών συναντήσεων που είχε στην Αθήνα με τους κ.κ. Τσίπρα και Βαρουφάκη ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ.

Κλείσιμο
Συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα μετέφεραν ότι ο πρωθυπουργός επισήμανε, απευθυνόμενος σε συνομιλητές του: «Οι προκάτοχοί μου επέλεξαν άλλα να λένε προεκλογικά και άλλα να κάνουν μετεκλογικά. Έχασαν τη στήριξη του λαού και έπεσαν. Σκέφτομαι να πρωτοτυπήσω και να μείνω συνεπής στις δεσμεύσεις μου».

Με τη δήλωσή του αυτή ο κ. Τσίπρας προδιαγράφει την στάση που θα ακολουθήσει η ελληνική κυβέρνηση στις διαπραγματεύσεις με την Τρόικα επιδιώκοντας να στείλει το μήνυμα στους Ευρωπαίους δανειστές ότι η ελληνική κυβέρνηση θα συνεχίσει στην ίδια στρατηγική «μέχρι τέλους», όπως έλεγαν χαρακτηριστικά συνεργάτες του πρωθυπουργού.

Λίγο μετά τα μεσάνυχτα, και καθώς η σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου είχε ολοκληρωθεί, κυβερνητικές πηγές σχολίαζαν ότι η σημερινή ημέρα έκλεισε με θετικό πρόσημο για την ελληνική κυβέρνηση, η οποία θα συνεχίσει να αναζητά μία βιώσιμη λύση τόσο για την Ελλάδα όσο και για την Ευρώπη.

Πλέον, το βάρος πέφτει στην προετοιμασία των επισκέψεων του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, σε Παρίσι και Βρυξέλλες, την επόμενη εβδομάδα.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης