Το Ποτάμι: Η κατάσταση από ανησυχητική εξελίσσεται σε επικίνδυνη

Το Ποτάμι: Η κατάσταση από ανησυχητική εξελίσσεται σε επικίνδυνη

Έκκληση για εθνική συνεννόηση από το κόμμα του Σταύρου Θεοδωράκη - «Προτείνουμε στην κυβέρνηση να ζητήσει άμεσα παράταση της διαθεσιμότητας του υφισταμένου προγράμματος»

Το Ποτάμι: Η κατάσταση από ανησυχητική εξελίσσεται σε επικίνδυνη
Την εξέλιξη της κατάστασης στην Ελλάδα από ανησυχητική σε επικίνδυνη εκτιμά το Ποτάμι μετά τη συνάντηση το απόγευμα της Παρασκευής του υπουργού  Οικονομικών Γιάννη Βαρουφάκη με τον επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ.

Η εκτίμηση του κόμματος του Σταύρου Θεοδωράκη μετά τις δηλώσεις των δύο ανδρών είναι ότι «η κυβέρνηση έχει επιλέξει την σύγκρουση με την Ευρωζώνη και τους ευρωπαϊκούς θεσμούς».

«Θα μπορούσαμε να το κατανοήσουμε, ακόμη και να το στηρίξουμε, αν είχαμε πειστεί ότι υπάρχει κάποιο σχέδιο το οποίο στο «τέλος της μέρας» θα εξασφάλιζε τα συμφέροντα της χώρας και την παραμονή της στην Ευρωζώνη. Δυστυχώς, τέτοιο σχέδιο δεν φαίνεται να υπάρχει. Η κατάσταση τείνει να εξελιχθεί από ανησυχητική σε επικίνδυνη» σημειώνει στην ανακοίνωσή του το Ποτάμι.

Το κόμμα του Σταύρου Θεοδωράκη καλεί την κυβέρνηση να ενημερώσει άμεσα και υπεύθυνα  τους πολίτες για το τι ακριβώς έχει σκοπό να κάνει προσθέτοντας ότι «είναι πρόθυμο να συμβάλει με όλες του τις δυνάμεις στην αντιμετώπιση της κρίσης».

Καταθέτει, τέλος, την πρότασή του στην κυβέρνηση που συνίσταται στο «να ζητήσει άμεσα παράταση της διαθεσιμότητας του υφισταμένου προγράμματος ώστε να μην βρεθούν οι τράπεζες και η οικονομία μας στο κενό. Καλούμε για άλλη μια φορά τον κ.Τσίπρα να επιδιώξει την συνεννόηση των κομμάτων που πιστεύουν στον ευρωπαϊκό προσανατολισμό της χώρας έτσι ώστε να εκπονηθεί άμεσα ένα πατριωτικό σχέδιο δράσης».
Κλείσιμο
 
«Οι στιγμές απαιτούν ψυχραιμία, λογική και συναίνεση» καταλήγει στην ανακοίνωσή του το Ποτάμι.  

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης