Λευκωσία: Επαφές Τσίπρα τη Δευτέρα με Αναστασιάδη και κόμματα

Λευκωσία: Επαφές Τσίπρα τη Δευτέρα με Αναστασιάδη και κόμματα

Στην ατζέντα των συνομιλιών με τον Κύπριο πρόεδρο θα βρεθούν το Κυπριακό, η οικονομία, οι τελευταίες προκλήσεις της Τουρκίας καθώς και πολλά άλλα θέματα

Λευκωσία: Επαφές Τσίπρα τη Δευτέρα με Αναστασιάδη και κόμματα
Η Λευκωσία προσβλέπει στην επίσκεψη του νέου πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, στην Κύπρο, την ερχόμενη Δευτέρα, δήλωσε σήμερα ο Κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος, Νίκος Χριστοδουλίδης, εκφράζοντας τη βεβαιότητα πως μέσα και από τη συζήτηση που θα γίνει, «θα διαφανεί η στενή συνεργασία, η οποία διαχρονικά υπάρχει ανάμεσα στην Κύπρο και στην Ελλάδα».

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο κ. Χριστοδουλίδης, στην ατζέντα των συνομιλιών του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη με τον κ. Τσίπρα θα βρεθούν το Κυπριακό, η οικονομία, οι τελευταίες προκλήσεις της Τουρκίας καθώς και πολλά άλλα θέματα.

Είπε πως ο κ. Τσίπρας αναμένεται να φθάσει στην Κύπρο τη Δευτέρα το πρωί. Θα έχει κατ' ιδίαν συνάντηση με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας και ακολούθως θα υπάρξει συνάντηση αντιπροσωπειών των δυο χωρών και δηλώσεις στον Τύπο. Πρόσθεσε πως από ελληνικής πλευράς θα γίνουν και συναντήσεις με τα κοινοβουλευτικά κόμματα.
Κλείσιμο

Απαντώντας σε ερώτηση σε σχέση με την οικονομική πολιτική και την εξωτερική πολιτική της κυβέρνησης Τσίπρα, ο κ. Χριστοδουλίδης σημείωσε πως «η κάθε χώρα αποφασίζει να λαμβάνει αποφάσεις, να κινείται βάσει των δικών της στρατηγικών συμφερόντων. Εμείς ευχόμαστε κάθε επιτυχία στο έργο του νέου Έλληνα Πρωθυπουργού».

Ερωτηθείς αν Ελλάδα και Κύπρος ερμηνεύουν αυτά τα συμφέροντα με τον ίδιο τρόπο, ο εκπρόσωπος είπε πως δεν είναι ορθό να σχολιάσει πώς η ελληνική κυβέρνηση ή η οποιαδήποτε κυβέρνηση ερμηνεύει τα συμφέροντά της.

«Δεν θα ήταν ορθό εκ μέρους μου και θα ήταν και ασέβεια προς την ελληνική κυβέρνηση», είπε.

Κληθείς να πει αν το Κυπριακό, η οικονομία και οι τελευταίες προκλήσεις της Τουρκίας θα βρίσκονται στην ατζέντα των συνομιλιών μεταξύ των δυο κυβερνήσεων, ο κ. Χριστοδουλίδης είπε πως «σίγουρα αυτά τα θέματα θα συζητηθούν. Υπάρχουν και πολλά άλλα θέματα τα οποία θα αποτελέσουν αντικείμενο συζήτησης ανάμεσα στον Πρόεδρο Αναστασιάδη και τον Έλληνα πρωθυπουργού».

Τέλος, ερωτηθείς αν θα υπάρξει περισσότερος συντονισμός σε σχέση με το θέμα που αφορά στις κυρώσεις της ΕΕ  κατά της Ρωσίας, ανέφερε πως στη χθεσινή συνεδρία του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ «η συντριπτική πλειοψηφία των κρατών μελών της ΕΕ ακόμα και τα μεγάλα κράτη, είχαν την ίδια θέση όπως και η Ελλάδα όπως και η Κύπρος σε σχέση με τον τρόπο προσέγγισης και επίλυσης του προβλήματος που υπάρχει στην περιοχή».

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης