Διαβάστε την επίθεση της «Αυγής» στον Σταύρο Θεοδωράκη

Διαβάστε την επίθεση της «Αυγής» στον Σταύρο Θεοδωράκη

«Δύο αποστολές του ανέθεσαν του Σταύρου, απέτυχε παταγωδώς και στις δύο»

Διαβάστε την επίθεση της «Αυγής» στον Σταύρο Θεοδωράκη
Επίθεση στον Σταύρο Θεοδωράκη μέσα από τη στήλη «Στον αφρό» του Γιώργου Ανανδρανιστάκη, εξαπολύει σήμερα η εφημερίδα «Αυγή».

Αφορμή είναι οι χθεσινές δηλώσεις του κ. Θεοδωράκη, ο οποίος, μεταξύ άλλων, τόνισε πως στο Ποτάμι «είμαστε αντίπαλοι με τον ΣΥΡΙΖΑ, όχι εχθροί», ενώ άσκησε κριτική και στο κυβερνητικό σχήμα, εντοπίζοντας μέσα σε αυτό «ακροδεξιούς, συνομωσιολόγους  και αντιευρωπαϊστές», αναφερόμενος προφανώς στους νέους υπουργούς και υφυπουργούς που προέρχονται από τους Ανεξάρτητους Ελληνες. 

«Δικαίωσε θύμωσε ο Σταύρος. Δε μπήκε στην κυβέρνηση και έχασε την ευκαιρία να προσφέρει στην πατρίδα του τον αγωνιστή της Αριστεράς, Σπύρο Λυκούδη (αν δηλώσεις αριστερός και ξεπεράσεις τα εξήντα, βαφτίζεσαι αυτομάτως αγωνιστής), τον αγωνιστή της Πλατείας Μαβίλη, Γρηγόρη Ψαριανό, τον αγωνιστή του ΕΝΦΙΑ, Χάρη Θεοχάρη, την αγωνίστρια του Στέφανου Μάνου, Αντιγόνη Λυμπεράκη, και τον αγωνιστή του Φέισμπουκ, Πέτρο Τατσόπουλο. Αυτή θα ήταν  η Εθνική Ελλάδος, που μας είχε υποσχεθεί ο Σταύρος. Σύνθεση φοβερή, που έχασε με 0-1 από τα Νησιά Φερόε στο “Καραϊσκάκη”», αναφέρεται, μεταξύ άλλων, στο άρθρο.

Κλείσιμο
«Θύμωσε ο Σταύρος και ακόμη περισσότερο θύμωσαν εκείνοι που τον έσπρωξαν στην πολιτική. Δύο αποστολές του ανέθεσαν του Σταύρου, απέτυχε παταγωδώς και στις δύο», συνεχίζει το δημοσίευμα, προσθέτοντας πως «η πρώτη αποστολή ήταν να κόψει ψήφους από τον ΣΥΡΙΖΑ, για να βγει πρώτη η ΝΔ. Το σχέδιο ναυάγησε οπότε ο Σταύρος πέρασε στο plab b. Εκανε τα αδύνατα δυνατά, για να εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ώστε να παραμείνουν μέχρι τέλους ο Αντώνης και ο Βαγγέλης στην εξουσία. Πιο φανατικός και από τους σαμαροβενιζέλους ήταν ο Σταύρος, παρόλο που ο ίδιος είχε συμφέρον να γίνουν οι εκλογές, για να μπει στη Βουλή». 

«Ο Πρόεδρος δεν εξελέγη, οι εκλογές προκηρύχθηκαν κι ο Σταύρος ανέλαβε τη δεύτερη αποστολή του. Να κόψει την αυτοδυναμία του ΣΥΡΙΖΑ και να πλασαριστεί ως κυβερνητικός εταίρος, προκειμένου να ακυρώσει οποιαδήποτε προσπάθεια αλλαγής. Δεν είναι θεωρίες συνωμοσίας, τα ομολογεί ο ίδιος ο Σταύρος: να μην πάρει ο ΣΥΡΙΖΑ αυτοδυναμία, για να μπούμε στην κυβέρνηση και να εμποδίσουμε τις τρέλες. Οπου τρέλες, είναι η αποχώρηση της Τρόικας, η επιστροφή του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ, τα κουπόνια σίτισης για τις φτωχές οικογένειες», σημειώνεται ακόμη στο άρθρο.  

«Καλύτερα που δεν μπήκες στην κυβέρνηση Σταύρο μου. Οπως είχες πει κι ο ίδιος, με το 6% θα ήσουνα το παιδί για τα τσιγάρα. Κρίμα θα ήταν να τρέχεις κάθε τρεις και λίγο -εσύ, ένας πρώην τηλεαστέρας- στα περίπτερα, πότε για Κάμελ, πότε για Μάλμπορο, πότε για Σέρτικα Λαμίας. Ειδικά τα Σέρτικα Λαμίας δεν αντέχονται με τίποτα», καταλήγει το άρθρο.

Σημειώνεται πως, ο κ. Θεοδωράκης, μιλώντας στην πρώτη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας του «Ποταμιού» στην Βουλή υπενθύμιζε ότι ο νέος υπουργός Αμυνας Πάνος Καμμένος «ξεκίνησε την πολιτική του καριέρα αποκαλύπτοντας ότι αρχηγός της 17Νοέμβρη είναι ο Ανδρέας Παπανδρέου. Στα χρόνια του μνημονίου είχαμε την μεγάλη του αποκάλυψη ότι οι ξένοι μας ψεκάζουν για να είμαστε άβουλοι και επειδή το θέμα είναι πάντα η οικονομία είχαμε πρόσφατα και την ανατρεπτική του θεωρία ότι οι Εβραίοι της Ελλάδας πληρώνουν λιγότερους φόρους».

Επισήμανε δε ότι «είμαστε αντίπαλοι με τον ΣΥΡΙΖΑ. Έχουμε επιφυλάξεις για την πολιτική του. Βλέπουμε ίσως και διαφορετικά τη θέση της Ελλάδος στην Ευρώπη. Κρίνουμε ότι η οικονομική του πολιτική μπορεί να οδηγήσει σε νέο μαρασμό την ήδη μαραμένη οικονομία μας.  Στην Παιδεία και το Δημόσιο εμείς θέλουμε αλλαγές - να φύγουμε μπροστά - αυτοί θέλουν βήμα σημειωτόν και επιστροφή στα λάθη του παρελθόντος» σημειώνοντας ωστόσο ότι «δεν είμαστε εχθροί». (Διαβάστε εδώ αναλυτικά)


 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης