Μανουέλ Βαλς: Δεν υπάρχει ανησυχία για Grexit

Μανουέλ Βαλς: Δεν υπάρχει ανησυχία για Grexit

Είπε πως η Ευρώπη πρέπει να βοηθήσει την Ελλάδα να βγει από την κρίση, αλλά ότι η Ελλάδα πρέπει να τηρήσει τις δεσμεύσεις της

Μανουέλ Βαλς: Δεν υπάρχει ανησυχία για Grexit
«Δεν υπάρχει ανησυχία» για Grexit σύμφωνα με τον πρωθυπουργός της Γαλλίας, Μανουέλ Βαλς, 
ο οποίος σε δηλώσεις του από το Πεκίνο, αναφορικά με στις κινεζικές ανησυχίες για την κατάσταση στην Ελλάδα, υπογράμμισε πως «η Ελλάδα θα παραμείνει και πρέπει να παραμείνει στο ευρώ».

«Δεν υπάρχει ανησυχία για Grexit», είπε ερωτηθείς σχετικά από Κινέζα δημοσιογράφο, έπειτα από την ομιλία του για τις σινο-γαλλικές σχέσεις και πρόσθεσε: «Η Ελλάδα θα παραμείνει, πρέπει να παραμείνει, ο νέος πρωθυπουργός της Ελλάδας το είπε, δεν μπορεί να γίνει αλλιώς».

Ο κ. Βαλς είπε ακόμη πως η Ευρώπη πρέπει να βοηθήσει την Ελλάδα να βγει από την κρίση που περνά, αλλά όπως σημείωσε, «ταυτόχρονα η Ελλάδα -έτσι λειτουργεί η Ευρωπαϊκή Ενωση- πρέπει να τηρήσει τις δεσμεύσεις της»

Σημειώνεται πως χθες, κατά τη διάρκεια των συνομιλιών του πρωθυπουργού της Γαλλίας με τον Kινέζο ομόλογό του, ο Λι Κετσιάνγκ ρώτησε ευθέως τον Μανουέλ Βαλς εάν η Ελλάδα θα βγει από την ευρωζώνη, σύμφωνα με το περιβάλλον του πρωθυπουργού.
Κλείσιμο


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης