Τον Μάιο φεύγει τελικά ο Ευάγγελος Βενιζέλος

Τον Μάιο φεύγει τελικά ο Ευάγγελος Βενιζέλος

Στην… ουρά ο Λοβέρδος, ο Κωνσταντινόπουλος, ο Ανδρουλάκης, ο. Χρυσοχοΐδης, ο Πιερακάκης και ρόλος του Κ. Σκανδαλίδη - Πολλά τα θολά σημεία για τη διαδοχή

Τον Μάιο φεύγει τελικά ο Ευάγγελος Βενιζέλος
Η διαδικασία διαδοχής του Ευάγγελου Βενιζέλου στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ άρχισε και επίσημα χθες Πέμπτη, αλλά κανείς δεν ξέρει πότε ακριβώς θα τελειώσει – πιθανότατα τον Μάιο – ούτε με ποιο τρόπο, υπό την έννοια ότι έχει πέσει στο τραπέζι η ιδέα να μην πάει στη βάση η εκλογή του νέου αρχηγού, πιθανόν ελλείψει… βάσης.

Ο κ. Βενιζέλος ξεκαθάρισε ότι φεύγει, γιατί δεν θέλει να γίνει «ούτε Ζίγδης, ούτε Κουβέλης», όπως είπε χαρακτηριστικά, προσδιόρισε ένα βασικό πλαίσιο που περιλαμβάνει κάποια βήματα, όπως πολιτικό συνέδριο μετά το Πάσχα και εκλογή αρχηγού τον Μάιο, όμως δεν φαίνεται να είναι ικανοποιητικό το σχέδιο για όλα τα στελέχη.

Η Φώφη Γεννηματά ζήτησε πιο συγκεκριμένα πράγματα σε σχέση με το χρονοδιάγραμμα, ενώ ο Ανδρέας Λοβέρδος δήλωσε ικανοποιημένος. Ορισμένοι πάντως διατυπώνουν την εκτίμηση ότι ναι μεν είναι ειλικρινής η πρόθεση του κ. Βενιζέλου να φύγει, αλλά από την άλλη μπορεί να υπάρχουν μύχιοι πόθοι ότι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ θα αποδειχθεί «παρένθεση» και έτσι οι γενικότερες πολιτικές εξελίξεις να προλάβουν τις εσωκομματικές στο ΠΑΣΟΚ. Σε κάθε περίπτωση η Φώφη Γεννηματά βρέθηκε ήδη στην αφετηρία της κούρσας διαδοχής και μάλιστα δείχνει να μην διστάζει την αντιπαράθεση με τον κ. Βενιζέλο, εάν χρειαστεί. Αντιθέτως ο Ανδρέας Λοβέρδος, που προσπαθεί να οργανωθεί και να συγκεντρώσει δυνάμεις, μετά την διετή απουσία του από το ΠΑΣΟΚ, ελπίζει και προσδοκά τη στήριξη από τον απερχόμενο πρόεδρο, για να έχει ελπίδες επικράτησης – εάν τελικά αυτή τη φορά φτάσει μέχρι το τέλος της κούρσας.
Κλείσιμο

Παρών δηλώνει και ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, καθώς θεωρεί ότι η επόμενη ηγεσία του ΠΑΣΟΚ πρέπει να εκπροσωπεί τη νέα γενιά, ενώ στην ίδια λογική είναι και ο Νίκος Ανδρουλάκης, ο οποίος όμως είναι αβέβαιο τι θα πράξει, καθώς είναι πλέον στην ευρωβουλή και μάλλον αρκετά μακριά από τις κεντρικές εξελίξεις.

Πολλοί λένε ότι δεν πρέπει να αποκλειστεί ο Μιχάλης Χρυσοχοίδης, παρότι δεν εξελέγη βουλευτής, ενώ άλλοι θεωρούν ότι ο Κυριάκος Πιερακάκης μπορεί να προκύψει ως η απόλυτη έκπληξη, καθώς όχι μόνο δεν είναι βουλευτής, αλλά γενικά πρόκειται για ένα άγνωστο στέλεχος, με όλα τα θετικά και τα αρνητικά, που αυτό σημαίνει.

Οι πιο προσεκτικοί παρατηρητές επισημαίνουν πάντως την απόσταση που τηρεί ο πρώην γραμματέας του Κινήματος από τα πράγματα: Ο Κώστας Σκανδαλίδης τηρεί στάση αναμονής και έχει επιλέξει τη σιωπή αυτή την περίοδο. Είναι εξαιρετικά ανήσυχος γιατί η συζήτηση περιστρέφεται σε ένα μεγάλο βαθμό γύρω από καρέκλες και χρονοδιαγράμματα, ενώ στη λογική του «μικρομάγαζου» έχουν εγκαταλειφθεί προσπάθειες για επανένωση της παράταξης.  
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης