«Πυρετός» επαφών του Νίκου Κοτζιά στις Βρυξέλλες για το θέμα της Ουκρανίας

«Πυρετός» επαφών του Νίκου Κοτζιά στις Βρυξέλλες για το θέμα της Ουκρανίας

Συναντήθηκε με τον Γερμανό και τον Ουκρανό ομόλογό του και την Ύπατη Αρμοστή της ΕΕ για θέματα εξωτερικής πολιτικής - Η Ελλάδα εργάζεται για τη σταθερότητα στην Ουκρανία και την αποφυγή ρήξης για ΕΕ-Ρωσία, τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών

«Πυρετός» επαφών του Νίκου Κοτζιά στις Βρυξέλλες για το θέμα της Ουκρανίας
Το στίγμα των ελληνικών θέσεων ενόψει της συνεδρίασης του έκτακτου συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης με αντικείμενο τη Ρωσιά και την ουκρανική κρίση έδωσε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς με δήλωσή του κατά την άφιξη του στο χώρο της συνεδρίασης στις Βρυξέλλες.

«Η Ελλάδα εργάζεται για την αποκατάσταση της ειρήνης και της σταθερότητας στην Ουκρανία και, παράλληλα, για την αποφυγή μία ρήξης μεταξύ της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Ρωσίας» ανέφερε στη δήλωσή του ο κ. Κοτζιάς.

Κλείσιμο


Δοθείσης της ευκαιρίας ο κ. Κοτζιάς έκανε και τις πρώτες επίσημες επαφές του με τους συναδέλφους του υπουργούς Εξωτερικών της Γερμανίας και της Ουκρανίας αλλά και την ύπατη εκπρόσωπο της ΕΕ για θέματα εξωτερικής πολιτικής Φεντερίκα Μογκερίνι.

Σε όλες τις συναντήσεις που πραγματοποιήθηκαν στο περιθώριο του έκτακτου συμβουλίου κυρίαρχο αντικείμενο αποτέλεσαν οι σχέσεις ΕΕ-Ρωσίας και η κατάσταση στην Ουκρανία.

Ειδικά στη συνάντηση με τον Ουκρανό ομόλογό του Πάβλο Κλίμκιν ο κ. Κοτζιάς συζήτησε την κατάσταση στην περιοχή της Μαριούπολης όπου ζουν Ουκρανοί ελληνικής καταγωγής με τον κ. Κλίμκιν να του απευθύνει πρόσκληση να επισκεφθεί το Κίεβο το συντομότερο δυνατόν.



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης