Συνάντηση Κώστα Καραμανλή-Ντόρας Μπακογιάννη αύριο

Συνάντηση Κώστα Καραμανλή-Ντόρας Μπακογιάννη αύριο

Τι προσανατολίζονται να πράξουν τα δύο στελέχη σε περίπτωση που ο Αλ.Τσίπρας προτείνει τον Δ.Αβραμόπουλο για Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Συνάντηση Κώστα Καραμανλή-Ντόρας Μπακογιάννη αύριο
Έντονες είναι οι ζυμώσεις στο παρασκήνιο της γαλάζιας παράταξης, στον απόηχο της εκλογικής ήττας της περασμένης Κυριακής.

Ενδεικτικό είναι ότι αύριο η κυρία Ντόρα Μπακογιάννη θα συναντηθεί με τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή. Είναι η πρώτη φορά που ανακοινώνεται συνάντηση του κ. Καραμανλή μετά την αποχώρησή του από την ηγεσία της ΝΔ.

Στη συναντηση θα συζητηθεί το εκλογικό αποτέλεσμα, τα αίτια της ήττας, αλλά και οι πολιτικές εξελίξεις στη χώρα, αλλά και το μέλλον της κεντροδεξιάς παράταξης. Αναμένεται να συζητηθεί επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες, και το θέμα της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας.

Κλείσιμο
Μετά τον κ. Μεϊμαράκη, ο οποίος ενημέρωσε και τον πρόεδρο του κόμματος Αντώνη Σαμαρά ότι σε περίπτωση που από τον ΣΥΡΙΖΑ προταθεί ο Δημήτρης Αβραμόπουλος θα τον ψηφίσει, και τα δύο κορυφαία στελέχη της παράταξης φέρονται να κινούνται σε αυτή την κατεύθυνση. 

Η συνάντηση της κυρίας Μπακογιάννη με τον κ. Καραμανλή γίνεται ενώ στο παρασκήνιο υπάρχει δυσαρέσκεια τόσο για την ήττα, όσο και για την αντιπολιτευτική γραμμή που ακολουθεί από την επομένη των εκλογών ο κ. Σαμαράς, τακτική που είχε σαν κορυφαία συμβολική κίνηση την άρνηση του τέως πρωθυπουργού να «παραδώσει» στον Αλέξη Τσίπρα το Μέγαρο Μαξίμου, δείχνοντας ότι δεν θέλει να νομιμοποιήσει τον κ. Τσίπρα.

Στο πλαίσιο αυτό, της κριτικής προς την ηγεσία, κινούνται δηλώσεις των κυρίων Σπηλιωτόπουλου, Αντώναρου και Σωτήρη Χατζηγάκη που ανοίγουν θέμα φυσιογνωμίας της παράταξης. Τις απόψεις αυτές φαίνεται πως συμμερίζονται και εν ενεργεία βουλευτές, οι οποίοι όμως ακόμη δεν εκφράζονται δημοσίως.

Μέσα σε αυτό το κλίμα,το απόγευμα ο κ. Σαμαράς συγκαλεί την Εκτελεστική Γραμματεία της ΝΔ, όπου θα γίνει μια πρώτη αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος. Σύμφωνα με πληροφορίες, στην τοποθέτηση του τέως πρωθυπουργού θα υπάρχουν και δόσεις αυτοκριτικής για την αδυναμία του κόμματος να κερδίσει το μεσαίο χώρο.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης