Συνεδριάζουν τα όργανα του ΠΑΣΟΚ: Επί τάπητος το θέμα της νέας ηγεσίας

Συνεδριάζουν τα όργανα του ΠΑΣΟΚ: Επί τάπητος το θέμα της νέας ηγεσίας

Ο κ. Βενιζέλος διαμηνύει ότι δεν χρειάζεται βιασύνη, καθώς προέχει η ασφαλής πορεία της χώρας

Συνεδριάζουν τα όργανα του ΠΑΣΟΚ: Επί τάπητος το θέμα της νέας ηγεσίας
Το μερικώς απογοητευτικό εκλογικό αποτέλεσμα θα αποτιμήσει σήμερα η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, ανοίγοντας ταυτόχρονα και τη συζήτηση για την επόμενη ημέρα, η οποία είναι εμφανές ότι θα αφορά και στο θέμα της διαδοχής του Ευάγγελου Βενιζέλου.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, που ανέλαβε τα ηνία του Κινήματος στη χειρότερη στιγμή της μέχρι τότε ιστορίας του, στις αρχές του 2012 και με την κυβέρνηση Παπανδρέου να έχει αφήσει πίσω της συντρίμμια, φέρεται διατεθειμένος να ξεκινήσει τις διαδικασίες εκλογής νέου αρχηγού, συντεταγμένα και στον κατάλληλο χρόνο, ώστε να μην προκληθεί πρόβλημα στην παρουσία του κόμματος στις γενικότερες πολιτικές εξελίξεις.

Σήμερα συνεδριάζουν η Κοινοβουλευτική Ομάδα και το Πολιτικό Συμβούλιο (13:00 σε κεντρικό ξενοδοχείο) με τον κ. Βενιζέλο να διαμηνύει ότι δεν χρειάζεται βιασύνη, καθώς προέχει η ασφαλής πορεία της χώρας.

Κλείσιμο
Οι πληροφορίες λένε ότι το συνέδριο θα οριστεί στις αρχές Μαρτίου, αλλά είναι εντελώς αβέβαιος ο χρόνος διεξαγωγής του. Πολλοί λένε ότι αυτός θα εξαρτηθεί από τις εξελίξεις, αφού στην περίπτωση που τα πράγματα στην κεντρική σκηνή με την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ «ξεφύγουν», τότε προτεραιότητα έχει αυτό και όχι οι εσωκομματικές διαδικασίες στο Κίνημα.

Άλλοι εκτιμούν ότι ο κ. Βενιζέλος θα «τσεκάρει» τους επίδοξους διαδόχους του, με την έναρξη των διαδικασιών και θα έχει την πολυτέλεια να εκτιμήσει πολιτικά και κομματικά δεδομένα, αλλά και προσωπικές συμπεριφορές, με στόχο να έχει ενεργό ρόλο έτσι κι αλλιώς στις διαδικασίες.

Όπως και να έχει στελέχη σαν την Φώφη Γεννηματά, τον Ανδρέα Λοβέρδο, τον Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο, τον Νίκο Ανδρουλάκη, αλλά και τον Κώστα Σκανδαλίδη, που παραμένει σταθερά σημείο αναφοράς για όλο το ΠΑΣΟΚ, θα έχουν ρόλο στη διαμόρφωση της επόμενης μέρας στην παράταξη.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης