Κατά της κατάργησης της τράπεζας θεμάτων το Ποτάμι

Κατά της κατάργησης της τράπεζας θεμάτων το Ποτάμι

Υποστηρίζει πως η νέα κυβέρνηση «φαίνεται ότι επιθυμεί τη διεύρυνση της χαλαρότητας που οδήγησε σε διάλυση τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση»

Κατά της κατάργησης της τράπεζας θεμάτων το Ποτάμι
Την έντονη αντίθεσή του στις αλλαγές που εξήγγειλε σήμερα η νέα ηγεσία του υπουργείου Παιδείας εκφράζει το Ποτάμι, μέσα από ανακοίνωση του υπεύθυνου του τομέα πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του κόμματος, Λεωνίδα Καστανά.

Ο κ. Καστανάς σημειώνει ότι είναι θετικό μέτρο η επαναπρόσληψη των σχολικών φυλάκων αρκεί, ωστόσο, «να είναι πραγματικοί φύλακες των σχολείων μας».

Παράλληλα, χαρακτηρίζει θετικό το μέτρο της επιστροφής των τομέων Υγείας, Πρόνοιας και Εφαρμοσμένων Τεχνών στα Επαγγελματικά Λύκεια, στο μέτρο που οι απόφοιτοι, όπως σημειώνει, είχαν μια σχετικά καλή πρόσβαση στην αγορά εργασίας.

Κλείσιμο
Όμως, σχολιάζοντας τις δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού Παιδείας, Τάσου Κουράκη, επισημαίνει ότι είναι αρνητικό το μέτρο που αφορά την κατάργηση της Τράπεζας Θεμάτων και των πανελλαδικών τύπου εξετάσεων στα Λύκεια, στο μέτρο που έκανε περισσότερο αξιόπιστες τις προαγωγικές και απολυτήριες εξετάσεις.

«Υπήρχε ανάγκη εξορθολογισμού και περιορισμού των θεμάτων αλλά όχι κατάργηση», αναφέρει και προσθέτει: «Η νέα κυβέρνηση φαίνεται ότι επιθυμεί τη διεύρυνση της χαλαρότητας που οδήγησε σε διάλυση τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης