Μητρόπουλος: Δεν είχα καμία επικοινωνία με τον Τσίπρα - Θα δώσω μάχη χωρίς πικρίες

Μητρόπουλος: Δεν είχα καμία επικοινωνία με τον Τσίπρα - Θα δώσω μάχη χωρίς πικρίες

«Θα δώσω μεγάλη μάχη για να μην εφαρμοστεί από τον ΣΥΡΙΖΑ ούτε μία μνημονιακή ρύθμιση», τόνισε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ

Μητρόπουλος: Δεν είχα καμία επικοινωνία με τον Τσίπρα - Θα δώσω μάχη χωρίς πικρίες
«Στην πολιτική με ενδιέφερε πάντα ο αγώνας και όχι ο προορισμός», απαντά ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλ. Μητρόπουλος για τη μη αξιοποίηση του στο νέο κυβερνητικό σχήμα από τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Μιλώντας σε ραδιοφωνική εκπομπή σημείωσε ότι  είναι προνόμιο του προέδρου, να επιλέξει το κυβερνητικό σχήμα.  «Είναι αλήθεια ότι δεν μου προτάθηκε κάτι και δεν επέδειξα κι εγώ ιδιαίτερο ζήλο για τα υπουργεία. Δεν έχω πικρία, αλλά θα δώσω μεγάλη μάχη για να μην εφαρμοστεί από τον ΣΥΡΙΖΑ ούτε μία μνημονιακή ρύθμιση. Έχουμε νέους σήμερα που απασχολούνται με 400-450 ευρώ, έχουμε τις ρήτρες μηδενικού ελλείμματος. Θα δώσω μάχη, διότι και μέσα από τα βιβλία μου, από τότε που βγήκα από τη φυλακή της χούντας, θεωρώ περισσότερο ότι είμαι κοντά στην κοινωνία παρά στη συστημική πολιτική. Θα δώσω αγώνα υπέρ της κυβέρνησης για τον πρόεδρό μας. […] Δεν είχα καμία επικοινωνία (με τον πρωθυπουργό). Ούτε το επιδίωξα. Σταματάω εδώ. Δεν έχω πικρία. Αλλά θα δώσω μάχη χωρίς πικρίες, με τη μεγάλη αποδοχή του κόσμου. Και εδώ να έκλεινα αυτό το μικρό, συναρπαστικό κύκλο, θα ήμουν ικανοποιημένος. Συνεχίζουμε, τρέχουμε και θα δώσω μάχη για να μην εφαρμόσει η κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ έστω και μία αντικοινωνική, αντεργατική, αντισυνταξιοδοτική ρύθμιση. Σ’ αυτό έχω ορκιστεί γι’ αυτούς που με ψήφισαν και για την κοινωνία και όχι για το Μνημόνιο»,  ανέφερε.

Αναφερόμενος στις διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με τους δανειστές τόνισε ότι «Αναμένουμε τις προγραμματικές δηλώσεις του πρωθυπουργού και εμείς στο Κοινοβούλιο και μέσα στην κοινωνία και εγώ, ειλικρινά, δεν θα επιτρέψω να εφαρμοστεί ούτε μία μνημονιακή ρύθμιση στο δικό μου τομέα, στη Διοίκηση, όπου ήμουν τομεάρχης χρόνια και βεβαίως στα εργασιακά και συνταξιοδοτικά και στο μεγάλο στοίχημα για τη διάσωση των ταμείων».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης