Νέα αντίδραση από συνιστώσα του ΣΥΡΙΖΑ για τη συνεργασία με Καμμένο

Νέα αντίδραση από συνιστώσα του ΣΥΡΙΖΑ για τη συνεργασία με Καμμένο

Με ανακοίνωσή της, η Διεθνιστική Εργατική Αριστερά αναφέρει ότι η απόφαση «της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ για συγκυβέρνηση με τους ΑΝΕΛ του Πάνου Καμένου», δεν ήταν μια υποχρεωτική απάντηση στα δεδομένα που δημιούργησαν οι εκλογές, «καθώς υπήρχε ο δρόμος της διεκδίκησης ψήφου ‘ανοχής’ από τη Βουλή, με βάση τις δεσμεύσεις της Θεσ/νίκης και ορίζοντα το πρόγραμμα του ιδρυτικού συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ»

Νέα αντίδραση από συνιστώσα του ΣΥΡΙΖΑ για τη συνεργασία με Καμμένο
Μετά την «Κομμουνιστική Τάση» του ΣΥΡΙΖΑ μία ακόμα συνιστώσα του κόμματος εκφράζει την διαφωνία της για την κυβερνητική συνεργασία με τους Ανεξάρτητους Ελληνες, χαρακτηρίζοντας τη ως «κίνδυνο για μια κυβέρνηση της Αριστεράς».

Με ανακοίνωσή της, η Διεθνιστική Εργατική Αριστερά(ΔΕΑ), αναφέρει ότι η απόφαση «της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ για συγκυβέρνηση με τους ΑΝΕΛ του Πάνου Καμένου», δεν ήταν μια υποχρεωτική απάντηση στα δεδομένα που δημιούργησαν οι εκλογές, «καθώς υπήρχε ο δρόμος της διεκδίκησης ψήφου ‘ανοχής’ από τη Βουλή, με βάση τις δεσμεύσεις της Θεσ/νίκης και ορίζοντα το πρόγραμμα του ιδρυτικού συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ».

Κλείσιμο


Ειδικότερα, η συνιστώσα του ΣΥΡΙΖΑ, επισημαίνει ότι «οι ‘κόκκινες γραμμές’ των ΑΝΕΛ έρχονται σε αντίθεση με τις διαθέσεις ενός μεγάλου τμήματος των μελών και του κόμματος του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ θα λειτουργούν ως ιμάντας μεταβίβασης των πιέσεων του συστήματος πάνω στην κυβέρνηση της Αριστεράς».

Στο πλαίσιο αυτό και «υπό αυτούς τους όρους, η συμφωνία για συγκυβέρνηση με τους ΑΝΕΛ δημιουργεί κίνδυνο για το πολιτικό σχέδιο για μια κυβέρνηση της Αριστεράς με μεταβατική πολιτική και στρατηγική». Η ΔΕΑ μάλιστα υπενθυμίζει με νόημα τις αποφάσεις του κόμματος αναφορικά με την κατεύθυνση των πολιτικών συμμαχιών, που θα έπρεπε να επιδιωχθούν. «Η Συνεδριακή απόφαση του ΣΥΡΙΖΑ, που επιβεβαίωσε την ιδρυτική διακήρυξη του, επαναλαμβάνοντας την απόρριψη αναζήτησης πολιτικών συμμαχιών προς την κεντροαριστερά, πιστεύουμε ότι ισχύει (πολύ περισσότερο!) σχετικά με την κεντροδεξιά». 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης