Handelsblatt: Οι Ευρωπαίοι φοβούνται την πολιτική και όχι την οικονομική μετάδοση

Handelsblatt: Οι Ευρωπαίοι φοβούνται την πολιτική και όχι την οικονομική μετάδοση

«Στις Βρυξέλλες και σε άλλες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες φοβούνται λιγότερο τον οικονομικό κίνδυνο μετάδοσης από την Αθήνα και περισσότερο έναν πολιτικό. Παντού στην Ευρώπη ελπίζουν λαϊκιστικές δυνάμεις αριστερά και δεξιά ότι θα ενισχυθούν από μια νίκη του ΣΥΡΙΖΑ»

Handelsblatt: Οι Ευρωπαίοι φοβούνται την πολιτική και όχι την οικονομική μετάδοση
Καταιγισμός δημοσιευμάτων στον γερμανικό τύπο για την Ελλάδα. Στο επίκεντρο η συνεργασία με τους ΑΝΕΛ, αλλά και ο φόβος ορισμένων ότι η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ θα επηρεάσει πολιτικά και άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Η οικονομική εφημερίδα
Handelsblatt δημοσιεύει εκτενές άρθρο με τον τίτλο: «Φοβούνται μην κολλήσουν» και σημειώνει: «Η ανησυχία δεν αφορά πλέον τις αγορές, οι οποίες την Δευτέρα αντέδρασαν σχετικά ψύχραιμα. Στις Βρυξέλλες και σε άλλες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες φοβούνται λιγότερο τον οικονομικό κίνδυνο μετάδοσης από την Αθήνα και περισσότερο έναν πολιτικό. Παντού στην Ευρώπη ελπίζουν λαϊκιστικές δυνάμεις αριστερά και δεξιά ότι θα ενισχυθούν από μια νίκη του ΣΥΡΙΖΑ. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ένα αδελφό κόμμα στην Ισπανία. Στην Ισπανία το αριστερό κόμμα ονομάζεται Podemos και ο πρόεδρος του Πάμπλο Ιγκλέσιας πιστεύει πως η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ θα του δώσει ώθηση».

Κλείσιμο
Στο ίδιο θέμα αναφέρεται με εκτενές άρθρο και η Frankfurter Allgemeine Zeitung
, η οποία διερωτάται εάν φέτος θα είναι μια χρονιά κρίσιμων εκλογών με αριστερή στροφή και υπενθυμίζει ότι μετά την Ελλάδα γίνονται εκλογές σε Ισπανία και Πορτογαλία.

Η Frankfurter Rundschau
σχολιάζει την οικονομική πολιτική που εφαρμοζόταν έως τώρα: «Το γεγονός ότι η Ελλάδα βρέθηκε ακόμα πιο βαθιά στην κρίση από ό,τι πριν από πέντε χρόνια οφείλεται στην τρόικα. Επέβαλε στη χώρα ένα τεράστιο πρόγραμμα λιτότητας με καταστροφικές συνέπειες. Αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί. Έτσι δεν θα βγει ποτέ η Ελλάδα από την κρίση. Αυτό το λένε στο μεταξύ πολλοί οικονομολόγοι. Ο Τσίπρας, ο νικητής των εκλογών, το έλεγε εδώ και πολύ καιρό».

Η ΤΑΖ του Βερολίνου σχολιάζει πως για πολλούς οπαδούς του ΣΥΡΙΖΑ είναι απογοητευτική η συνεργασία με τους ΑΝΕΛ και επισημαίνει πως ίσως πίσω από αυτή την κίνηση να κρύβεται ένας τακτικισμός: «Τους δεξιούς λαϊκιστές, στην πραγματικότητα ένα one man show του πρώην υπουργού Εξωτερικών Πάνου Καμμένου, είναι πιο εύκολο να τους έχεις στο χέρι σε σχέση με ένα καθιερωμένο κόμμα με χρονοβόρες διαδικασίες αποφάσεων. Εκτός αυτού, αν και χωρίς να το θέλουν, θα μπορούσαν να παίξουν το ρόλο του αποδιοπομπαίου τράγου. Τότε θα μπορούσε ο Τσίπρας να στοχεύσει σε νέες εκλογές και να πάρει την απόλυτη πλειοψηφία, εφαρμόζοντας το αριστερό του πρόγραμμα χωρίς να πρέπει να λάβει υπόψιν του ενοχλητικούς εταίρους».

Διαβάστε περισσότερα στο newmoney
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης