Ντανιέλ Κον Μπεντίτ: Παιχνίδι με τη φωτιά η συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ

Ντανιέλ Κον Μπεντίτ: Παιχνίδι με τη φωτιά η συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ

Πως βλέπει ο ξένος Τύπος τις επόμενες κινήσεις της νέας ελληνικής κυβέρνησης

 Ντανιέλ Κον Μπεντίτ: Παιχνίδι με τη φωτιά η συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ
Στις επόμενες κινήσεις της νέας ελληνικής κυβέρνησης επικεντρώνεται το ενδιαφέρον του ξένου Τύπου με την γαλλική εφημερίδα «Liberation» να φιλοξενεί συνέντευξη του επικεφαλής της ευρωομάδας των Πράσινων, Ντανιέλ Κον Μπεντίτ, ο οποίος σχολιάζει τη συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ ως «παιχνίδι με τη φωτιά». 

Liberation 

«ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ: Αυτή η συμμαχία είναι παιχνίδι με τη φωτιά», είναι ο τίτλος άρθρου στην γαλλική εφημερίδα αναπαράγοντας δήλωση του Ντανιέλ Κον Μπεντίτ. Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην Liberation, o «κόκκινος Ντάνι» θεωρεί πως τα δύο κόμματα δεν θα μπορέσουν να χειριστούν προς όφελος του ελληνικού λαού το χρέος της Ελλάδας για το λόγο αυτό καλεί το Γάλλο πρόεδρο, Φρανσουά Ολάντ, να μεσολαβήσει στο Βερολίνο για το ελληνικό χρέος. 



Κλείσιμο



Financial Times 

Για τους «Financial Times», η εφημερίδα επισημαίνει ότι, παρά την ανησυχία στις Βρυξέλλες, επικρατεί η αίσθηση ότι θα υπάρξει συμβιβασμός που θα δώσει περισσότερο χρόνο στην Ελλάδα για να είναι συνεπής στα δάνειά της χωρίς να προχωρήσει σε κούρεμα. 

Wall Street Journal
Για την «Wall Street Journal», Ελλάδα και Ευρώπη αναζητούν λύσεις για τους όρους διάσωσης με τους Ευρωπαίους αξιωματούχους να εκφράζουν την ανησυχία τους ότι τυχόν παραχωρήσεις θα μπορούσαν να ενθαρρύνουν άλλα κινήματα κατά της λιτότητας στην Ευρώπη.

New York Times 
Για τους «New York Times», το αποτέλεσμα των ελληνικών εκλογών αντανακλά το ρήγμα στην Ευρώπη και το χάσμα που χωρίζει τους Έλληνες και τους ψηφοφόρους στη Γερμανία, τη Φιλανδία και την Ολλανδία. Ο νέος ηγέτης στην Ελλάδα βρίσκεται τώρα αντιμέτωπος με τους πιστωτές του.

Times 
Για τους «Times» του Λονδίνου, ο ΣΥΡΙΖΑ συμμαχεί με αυτούς που τάσσονται κατά των μεταναστών. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης