Daily Mail για Περιστέρα: «Η γυναίκα που ριζοσπαστικοποίησε τον Έλληνα Τσε Γκεβάρα»

Daily Mail για Περιστέρα: «Η γυναίκα που ριζοσπαστικοποίησε τον Έλληνα Τσε Γκεβάρα»

Η εφημερίδα γράφει ότι η «Μπέτυ» ενθάρρυνε τον κ. Τσίπρα να ασχοληθεί με την πολιτική, όταν εκείνος ενδιαφερόταν περισσότερο για τα σπορ 

Daily Mail για Περιστέρα: «Η γυναίκα που ριζοσπαστικοποίησε τον Έλληνα Τσε Γκεβάρα»
Είναι στο πλευρό του Αλέξη Τσίπρα 23 ολόκληρα χρόνια και πάντα κρατούσε χαμηλό προφίλ, ωστόσο, το πρόσωπο της κυρίας Μπαζιάνα, συντρόφου του νέου Έλληνα πρωθυπουργού, κάνει τις τελευταίες ώρες τον γύρο του κόσμου μέσα από δημοσιεύματα σε διεθνή ΜΜΕ, τα οποία προσπαθούν να «γνωρίσουν» τη δυναμική -όπως μερικά την χαρακτηρίζουν- και διακριτική γυναίκα πίσω από τον επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ.

Αφιέρωμα στην Περιστέρα Μπαζιάνα φιλοξενεί σήμερα στην ιστοσελίδα της η βρετανική Daily Mail η οποία χαρακτηρίζει τη σύντροφο του Αλέξη Τσίπρα ως «την γυναίκα που ριζοσπαστικοποίησε τον "Έλληνα Τσε Γκεβάρα"», τη ντροπαλή σύντροφο που «βοήθησε τον νέο πρωθυπουργό της χώρας να ηγηθεί σε μαθητικές, κομμουνιστικές κινητοποιήσεις».

«Ο Αλέξης Τσίπρας μπορεί να περιγράφεται ως ο "Έλληνας Τσε Γκεβάρα", αλλά πολλοί πιστεύουν ότι η "Μπέτυ" -η σύντροφος του νέου πρωθυπουργού της Ελλάδας- είναι η πραγματική ριζοσπάστης», γράφει η  Daily Mail και προσθέτει ότι η κυρία Μπαζιάνα είναι η μητέρα των δύο παιδιών του Αλέξη Τσίπρα, μια γυναίκα η οποία «ενθάρρυνε τον 40χρονο πολιτικό να ασχοληθεί με την πολιτική, όταν εκείνος ενδιαφερόταν περισσότερο για τα σπορ».

Κλείσιμο
Στη συνέχεια, αναφέρει ότι γνωρίστηκαν με τον κ. Τσίπρα όταν ακόμα ήταν μαθητές και ότι έδωσε μαζί του πολλούς αγώνες, όλα αυτά τα χρόνια.

Ωστόσο, σύμφωνα με τη Daily Mail, πολλοί πιστεύουν ότι η Μπέτυ, με την ισχυρή θέληση, που είναι στο πλευρό του κ. Τσίπρα περισσότερα από 20 χρόνια, «ίσως γίνει η πραγματική δύναμη πίσω από τον "θρόνο"».



«Ο κ. Τσίπρας γεννήθηκε σε μια αστική οικογένεια και πριν συναντήσει την κυρία  Μπαζιάνα, ενδιαφερόταν περισσότερο για τα σπορ, παρά για την πολιτική», αναφέρεται στο δημοσίευμα και προστίθεται ότι ένα χτύπημα στο γόνατό τον κράτησε μακριά από τον αθλητισμό.

Όπως γράφει η Daily Mail, «αυτό συνέπεσε με τη συνάντησή του με την κυρία Μπαζιάνα, την συμμαθήτρια που τον έπεισε να μπει στη Κομμουνιστική Νεολαία Ελλάδος» και στη συνέχεια, πρωτοστάτησε στις μαθητικές κινητοποιήσεις του 1990 και του 1991.



«'Έτρωγαν και κοιμόντουσαν μέσα στο σχολείο», σημειώνει, προσθέτοντας ότι και οι δύο σπούδασαν και έγιναν μηχανικοί».

Όμως, επικαλούμενη φίλους της κυρίας Μπαζιάνα από το τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Τεχνολογίας Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Πατρών, η Daily Mail αναφέρει ότι η Μπέτυ «έχει ισχυρή θέληση, είναι μαχητική και δυναμική» και πως μια φορά είχε πάει έναν καθηγητή της στα δικαστήρια, όταν προσπάθησε να υπονομεύσει τη διπλωματική της διατριβή.

Επίσης, η κυρία Μπαζιάνα «απεχθάνεται να πηγαίνει για ψώνια», «δεν της αρέσει να πηγαίνει συχνά στο κομμωτήριο» και αποφεύγει τα «φώτα» της δημοσιότητας.

Τέλος, το δημοσίευμα κάνει μια αναφορά στο σπίτι στο οποίο διαμένει ο κ, Τσίπρας με την οικογένειά του, και παραθέτει μια φωτογραφία από την πολυκατοικία στην Κυψέλη, μια «ταπεινή, εργατική περιοχή της Αθήνας».



Συμβουλές μόδας στην Περιστέρα Μπαζιάνα από τη Vogue 

Την ίδια ώρα, το γνωστό γυναικείο περιοδικό Vogue «οραματίζεται» μέσα από δημοσίευμα στην ιστοσελίδα του την ιδανική γκαρνταρόμπα για την σύντροφο του Αλέξη Τσίπρα, δίνοντας πολλές επιλογές για τις εμφανίσεις της.

«Πίσω από κάθε σπουδαίο άντρα, υπάρχει μια σπουδαία γυναίκα», γράφει η Vogue, τονίζοντας πως η κυρία Μπαζιάνα είναι η σύντροφος του πιο νέου σε ηλικία πρωθυπουργού της Ελλάδας.

«Αν και δείχνει να προτιμάει τα "πλούσια" χρώματα με τολμηρά σχέδια», το περιοδικό παρουσιάζει στην κυρία Μπαζιάνα μερικά σύνολα τα οποία, «όπως άλλες γνωστές κυρίες, συμπεριλαμβανομένης της πρώτης κυρίας των ΗΠΑ Μισέλ Ομπάμα και της Γερμανίδας Καγκελαρίου, Άνγκελα Μέρκελ», μπορεί να φοράει συνέχεια στις δημόσιες εμφανίσεις της. Δείτε τα σύνολα που προτείνει η Vogue εδώ


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης