Τι είπε ο Τσίπρας στον Ιερώνυμο για τον πολιτικό όρκο;

Τι είπε ο Τσίπρας στον Ιερώνυμο για τον πολιτικό όρκο;

Πώς εξήγησε την απόφασή του ο νέος πρωθυπουργός - «Να προσεύχεστε για μας» είπε ο Αλ.Τσίπρας στον κκ Ιερώνυμο - Οι σχέσες εκκλησίας-πολιτείας θα είναι πιο αναβαθμισμένες, είπε ο πρωθυπουργός στον προκαθήμενο της Ελλαδικής Εκκλησίας

Τι είπε ο Τσίπρας στον Ιερώνυμο για τον πολιτικό όρκο;
«Ήρθα εδώ να πάρω την ευχή σας. Σας διαβεβαιώνω ότι οι σχέσεις πολιτείας-εκκλησίας θα είναι πιο αναβαθμισμένες και ουσιαστικές απ' ότι στο παρελθόν» τόνισε ο νέος πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας απευθυνόμενος στον αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κκ Ιερώνυμο με τον οποίο συναντήθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας.

Από την πλευρά του, ο αρχιεπισκοπος Ιερώνυμος έδωσε στον Αλέξη Τσίπρα ευχές για το δύσκολο έργο που αναλαμβάνει ως πρωθυπουργός και δεσμεύθηκε ότι η εκκλησία με το ανθρωπιστικό έργο της θα είναι πάντα δίπλα στην πολιτεία.

Κλείσιμο


Το ραντεβού του κ. Τσίπρα με τον κ. Ιερώνυμο ξεκίνησε στις 14:30 το μεσημέρι και προέκυψε κατόπιν αιτήματος του νέου πρωθυπουργού της Ελλάδας.



Με αυτόν τον τρόπο ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να επιβεβαιώσει τις καλές σχέσεις με την Εκκλησία, σχέσεις που χτίζει τους τελευταίους μήνες.



Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο άντρες συζήτησαν το θέμα του όρκου, μετά την απόφαση του κ. Τσίπρα να δώσει πολιτικό όρκο στην ορκωμοσία του ως νέος πρωθυπουργός.



Δεν έχω παντρευτεί με θρησκευτικό γάμο, δεν έχω βαφτίσει τα παιδιά μου και δεν θα μπορούσα να ορκιστώ κόντρα στις απόψεις που τόσα χρόνια διατυπώνω, φέρεται να είπε ο κ. Τσίπρας στον κκ Ιερώνυμο, εξηγώντας του γιατί επέλεξε να αναλάβει τα καθήκοντά του με πολιτικό όρκο.



Ο κ. Τσίπρας προσκάλεσε τον κκ Ιερώνυμο να παραστεί στην τελετή ορκωμοσίας του ως πρωθυπουργού στο Προεδρικό Μέγαρο όμως ο Αρχιεπίσκοπος αρνήθηκε ευγενικά απαντώντας ότι είναι άλλο πράγμα η καλή φιλική σχέση του με τον κ. Τσίπρα και άλλο η θεσμική του ιδιότητα ως προκαθημένου της Ελλαδικής Εκκλησίας.






Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης