Στις 13.30 ενημέρωση Παπούλια από Μεϊμαράκη

Στις 13.30 ενημέρωση Παπούλια από Μεϊμαράκη

Όπως όλα δείχνουν ο ΣΥΡΙΖΑ θα έχει 149 βουλευτές δηλαδή δεν πετυχαίνει την κοινοβουλευτική αυτοδυναμία γεγονός που σημαίνει ότι ο πρόεδρος της Δημοκρατίας θα ενεργοποιήσει τις διατάξεις του Συντάγματος με τις διερευνητικές εντολές

Στις 13.30 ενημέρωση Παπούλια από Μεϊμαράκη
Στις 13:30 ο πρόεδρος της Βουλής Ευάγγελος Μεϊμαράκης θα μεταβεί στο Προεδρικό Μέγαρο προκειμένου να ενημερώσει τον κύριο Κάρολο Παπούλια για το τελικό εκλογικό αποτέλεσμα και την τελική κοινοβουλευτική δύναμη του κάθε κόμματος. 

Νωρίτερα (12:30) ο κύριος Μεϊμαράκης θα πάρει το εκλογικό αποτέλεσμα από τον υπουργό Εσωτερικών. Όπως όλα δείχνουν ο ΣΥΡΙΖΑ θα έχει 149 βουλευτές δηλαδή δεν πετυχαίνει την κοινοβουλευτική αυτοδυναμία γεγονός που σημαίνει ότι ο πρόεδρος της Δημοκρατίας θα ενεργοποιήσει τις διατάξεις του Συντάγματος με τις διερευνητικές εντολές.

Πιθανότατα σήμερα θα καλέσει τον κύριο Αλέξη Τσίπρα προκειμένου να του δώσει πρώτη εντολή ώστε εντός τριών ημερών να έρθει σε επαφή με τους υπόλοιπους αρχηγούς των υπολοίπων κοινοβουλευτικών κομμάτων και να διαπιστώσει αν μπορεί να σχηματίσει κυβέρνηση που να απολαμβάνει την εμπιστοσύνη της πλειοψηφίας της Ολομέλειας. 

Κλείσιμο
Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι αυτό θα επιτευχθεί με τη συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ. 


Σε κάθε περίπτωση και εφόσον ο κύριος Τσίπρας επιστρέψει  την εντολή στον πρόεδρο της Δημοκρατίας τότε αναλαμβάνει ο αρχηγός του δεύτερου σε κοινοβουλευτική δύναμη κόμματος -δηλαδή  ο κύριος Σαμαράς-  για να διαπιστώσει εάν μπορεί να σχηματίσει κυβέρνηση. 

Εφόσον και αυτό καταστεί αδύνατο τότε θα έχουμε το πολιτικό και θεσμικό παράδοξο όπου την τρίτη διερευνητική εντολή θα κληθεί να την λάβει ο έγκλειστος στις φυλακές Κορυδαλλού αρχηγός της Χρυσής Αυγής Νίκος Μιχαλολιάκος. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης