Θα προτείνει Καραμανλή ο ΣΥΡΙΖΑ για Πρόεδρο της Δημοκρατίας;

Θα προτείνει Καραμανλή ο ΣΥΡΙΖΑ για Πρόεδρο της Δημοκρατίας;

Ποιες οι στοχεύσεις της Κουμουνδούρου για μια ενδεχόμενη υποψηφιότητα Καραμανλή για την Προεδρία - «Αοριστίες» από τον στενό συνεργάτη του Αλέξη Τσίπρα, Νίκο Παππά, σε σχετική δημοσιογραφική ερώτηση

Θα προτείνει Καραμανλή ο ΣΥΡΙΖΑ για Πρόεδρο της Δημοκρατίας;
Πηγές προσκείμενες στον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή επισημαίνουν το πολιτικό παιχνίδι που προσπαθεί να παίξει ο ΣΥΡΙΖΑ, ήδη από το βράδυ των εκλογών.

Κατ' αρχήν διευκρινίζεται ότι η εν λόγω πρόταση δεν έχει διατυπωθεί ποτέ επίσημα στον ίδιο τον κ. Καραμανλή.

Επομένως, αμέσως ανιχνεύονται οι όποιες σκοπιμότητες που εξυπηρετούνται από τη διασπορά του συγκεκριμένου σεναρίου.

Κλείσιμο
Αναφέρεται ότι ο πρώτος στόχος της υποτιθέμενης «επιλογής Καραμανλή» εντάσσεται στο πλαίσιο κατευνασμού της ανησυχίας που λογικά επικράτησε στη μάζα των κεντροδεξιών ψηφοφόρων. Δηλαδή, το μήνυμα που μεταδίδεται στους Έλληνες που αντιμετωπίζουν με καχυποψία και φόβο μια «αριστερή» κυβέρνηση, είναι «μη φοβάστε, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν σας απειλεί. Απόδειξη, ότι δεν έχει συμπλέγματα, προτείνει για ΠτΔ έναν πρώην ηγέτη της Νέας Δημοκρατίας».

Η δεύτερη σκοπιμότητα εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ, είναι βεβαίως το αυτονόητο: εάν υπάρξει αλλαγή ηγεσίας στη ΝΔ ύστερα από την εκλογική ήττα, ένα πρόσωπο που ενδεχομένως επανέλθει στο προσκήνιο -και μάλιστα με αυξημένες πιθανότητες να διεκδικήσει εκ νέου την προεδρία της ΝΔ- θα είναι, ακριβώς, ο Κώστας Καραμανλής.

Εάν λοιπόν ο ΣΥΡΙΖΑ καταφέρει να τον ωθήσει προς το Προεδρικό Μέγαρο, ο κ. Καραμανλής θα εξουδετερωθεί ως πολιτικός αντίπαλος. Στον ΣΥΡΙΖΑ γνωρίζουν την ισχύ του καραμανλικού ρεύματος εντός της Νέας Δημοκρατίας και τον θεωρούν ως τον πιο επικίνδυνο αντίπαλο του Αλέξη Τσίπρα.

Είναι χαρακτηριστικό ότι σε ζωντανή τηλεοπτική μετάδοση, ο κ. Νίκος Παππάς απάντησε με αοριστίες σε ερώτηση του δημοσιογράφου Δήμου Βερύκιου για το εάν ο ΣΥΡΙΖΑ εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο να προτείνει τον Κώστα Καραμανλή για Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Ο διευθυντής του γραφείου του Αλέξη Τσίπρα και υποψήφιος βουλευτής, αντί άλλης απάντησης, προτίμησε να υπογραμμίσει το ρόλο του ΣΥΡΙΖΑ ως εγγυητή της σταθερότητας και των δημοκρατικών θεσμών. Εμμέσως, δηλαδή, δεν απέκλεισε την πιθανότητα πρότασης υπέρ του Κώστα Καραμανλή.

Ωστόσο, εκείνοι που αποκλείουν οποιαδήποτε συζήτηση σχετικά με μια τέτοια, εντελώς παράδοξη, πρόταση εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ, είναι άτομα από το περιβάλλον του ίδιου του κ. Καραμανλή.

Όπως τονίζουν κατηγορηματικά, «ο ΣΥΡΙΖΑ παίζει παιχνίδι εντυπώσεων. Πρόταση στον Κώστα Καραμανλή για την Προεδρία της Δημοκρατίας δεν έχει γίνει. Αλλά, ακόμη και εάν γίνει, ιδιαίτερα από τον ΣΥΡΙΖΑ, η απάντηση θα είναι, πιθανότατα, αρνητική».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης