Αντώνης Σαμαράς: Πάμε δυνατά μέχρι το τέλος

Αντώνης Σαμαράς: Πάμε δυνατά μέχρι το τέλος

Στην Πύλο ψηφίζει σήμερα ο πρωθυπουργός 

Αντώνης Σαμαράς: Πάμε δυνατά μέχρι το τέλος
«Πάμε δυνατά, οι αναποφάσιστοι είναι στο 14%». Η φράση αυτή του πρωθυπουργού και το γεγονός ότι χθες επισκέφθηκε το κεντρικό προεκλογικό περίπτερο της ΝΔ στο Σύνταγμα και στην συνέχεια συγκάλεσε εκτάκτως το οικονομικό επιτελείο ενόψει του Eurogroup της Δευτέρας δείχνουν ότι ο πρωθυπουργός δίνει τη μάχη μέχρι και την τελευταία στιγμή. 

Ο πρωθυπουργός θα ασκήσει σήμερα το εκλογικό του δικαίωμα στην ιδιαίτερη πατρίδα του στην Πύλο και στην συνέχεια θα επιστρέψει στην Αθήνα από όπου θα παρακολουθήσει τα εκλογικά αποτελέσματα. 

Με τις χθεσινές του παρεμβάσεις κ. Σαμαράς θέλησε να εμψυχώσει τους ψηφοφόρους της ΝΔ στέλνοντας μήνυμα «ενότητας και αγώνα» από το Σύνταγμα και παράλληλα να εμφανίσει αισιοδοξία και αυτοπεποίθηση.

Κλείσιμο

Προσπαθεί ο πρωθυπουργός αξιοποιώντας στο έπακρο και τις εξελίξεις με τις ανακοινώσεις Ντράγκι να ανακόψει και αν είναι δυνατόν να αναστρέψει την δημοσκοπική κατάρρευση του κόμματός του, που εμφάνιζαν όλες οι μετρήσεις μέχρι την Παρασκευή το βράδυ. Από την Παρασκευή ο κ. Σαμαράς έδωσε τον χαρακτήρα προσωπικής αναμέτρησης στις εκλογές ανάμεσα στον ίδιο και στον κ. Τσίπρα αποφασισμένος να χρεωθεί την ήττα ή να πιστωθεί τη νίκη.

Ακόμη και αν πάρει όμως την δεύτερη θέση με περιορισμένη διαφορά θα είναι «νίκη» για τον κ. Σαμαρά και την μάχη που έδωσε και θα του επιτρέψει να διατηρήσει τον έλεγχο των εξελίξεων την επόμενη ημέρα στο κόμμα του.

Φυσικά ο στόχος είναι η νίκη και ακολούθως μία διαχειρίσιμη ήττα. Κανείς δεν θα μπορεί στο εσωτερικό του κόμματος να τον κατηγορήσει ότι δεν πάλεψε μέχρι το τέλος και αυτό ελπίζουν οι δικοί του ότι θα ισοσταθμίσει τα λάθη, τις παλινωδίες και τις παραλείψεις του προεκλογικού αγώνα. 

Τρία είναι τα βάσιμα σενάρια της επόμενης ημέρας: νίκη του ΣΥΡΙΖΑ με μικρή διαφορά και τη ΝΔ να στέκεται περί το 30% που είχε πάρει το 2012. Αυτό το σενάριο έδειχνε ισχυρό μέχρι τις αρχές της περασμένης εβδομάδας. Σε αυτή την περίπτωση ο κ. Σαμαράς μένει στην ηγεσία και διατηρεί τον έλεγχο των εξελίξεων. 

Το δεύτερο είναι ήττα με μεγάλη διαφορά και κάτω από το ποσοστό του 2012. Σε αυτή την περίπτωση η αποχώρηση είναι η επικρατέστερη εκδοχή. Στο τρίτο σενάρια ο ΣΥΡΙΖΑ δεν βγάζει αυτοδυναμία και η ΝΔ διατηρείται σε αξιοπρεπές ποσοστό. Σε αυτή την εκδοχή θα παίξουν ρόλο μία σειρά παράγοντες από την βούληση του ίδιου του πρωθυπουργού μέχρι τις κινήσεις των κορυφαίων στελεχών. Ερώτημα είναι τί στάση θα κράτήσει η ΝΔ σε περίπτωση που κερδίσει ο ΣΥΡΙΖΑ και ξεκινήσει την διαπραγμάτευση με τους εταίρους και αν ο κ. Σαμαράς θα μπορέσει να στηρίξει μία διεκδίκηση για αναθεώρηση των συμφωνιών με τους εταίρους όταν μέχρι την τελευταία στιγμή διακηρύσσει ότι η Ευρώπη έχει τους κανόνες της. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης