Τσίπρας: Δεν θα υπάρξει δεύτερη εκλογική αναμέτρηση

Τσίπρας: Δεν θα υπάρξει δεύτερη εκλογική αναμέτρηση

Τι είπε για την αυτοδυναμία στο καθιερωμένο γεύμα που παρέθεσε στους πολιτικούς συντάκτες - Η ατάκα για τη γραβάτα: "Θα τη φορέσω αν κουρέψω το χρέος" - Τι είπε για τον υποψήφιο για την Προεδρία της Δημοκρατίας

Τσίπρας: Δεν θα υπάρξει δεύτερη εκλογική αναμέτρηση
Κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, σκύλους για εντοπισμό εκρηκτικών υλών και δεκάδες αστυνομικούς με πολιτικά, αλλά σε πολύ καλό κλίμα ωστόσο, πραγματοποιήθηκε σήμερα η καθιερωμένη συνάντηση πριν τη μάχη των εκλογών του αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα με τους πολιτικούς συντάκτες στο εστιατόριο απέναντι από τη πύλη του Ζαππείου.




Κλείσιμο

Το γεγονός κάλυψαν και αρκετά ξένα δημοσιογραφικά δίκτυα ( συνολικά 22) από κάθε γωνιά του πλανήτη προκαλώντας συνωστισμό. Λόγω και της βροχής αλλά και του περιορισμένου χώρου του εστιατορίου δημιουργήθηκαν μικροπροβλήματα σχετικά με το πού θα σταθούν οι κάμερες και οι δημοσιογράφοι, τα οποία ωστόσο επιλύθηκαν λίγο πριν εμφανιστεί ο κ Τσίπρας και οι συνεργάτες του.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στα δημοσιογραφικά πηγαδάκια είπε ότι η αυτονομία εξαρτάται από τα μικρά κόμματα στα οποί θα προσφύγουν οι ψηφοφόροι καθώς καταρρέει το κυβερνών κόμμα. Ακόμα είπε ότι δεν βλέπει δεύτερη Κυριακή εκλογών. Μάλιστα αποκάλυψε στους δημοσιογράφους πως νωρίτερα το Σάββατο είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σούλτς και συμφώνησαν να μιλήσουν ξανά το βράδυ της Κυριακής όταν θα υπάρχει η πρώτη εκτίμηση για το αποτέλεσμα των εκλογών.

Οταν οι δημοσιογράφοι τον ρώτησαν αν θα φορέσει τελικά γραβάτα, ο κ. Τσίπρας τους απάντησε: «Θα φορέσω μόνο αν κουρέψω σε χρέος», ενώ διευκρίνισε πως δεν έχει αποφασίσει ακόμη ποιον θα προτείνει για τη θέση του προέδρου της Δημοκρατίας, λέγοντας: «Δεν έχω αποφασίσει ακόμη, θα εξαρτηθεί από το αποτέλεσμα». Μάλιστα ακριβώς για να τονίσει τα λόγια του θυμήθηκε και μια φράση του ιστορικού ηγέτη του ΚΚΕ Χαρίλαου Φλωράκη "να ρωτήσουμε και το μαξιλάρι", λέγοντας πως για τις υποψηφιότητες "θα το σκεφτώ το βράδυ στο μαξιλάρι μου..."
 



Μέσα στον συνωστισμό... καταπατήθηκε και ο αντικαπνιστικός νόμος, καθώς η καθυστέρηση άφιξης του κ Τσίπρα ανάγκασε τους περισσότερους να ανάψουν τσιγάρο, δημιουργώντας αποπνικτική ατμόσφαιρα.



Στο πλευρό του Αλέξη Τσίπρα βρέθηκε ο Νίκος Παππάς, ο Γιώργος Σταθάκης και ο Πάνος Σκουρλέτης.



































Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης