Παπανδρέου: «Όχι» σε συγκυβέρνηση με Σαμαρά

Παπανδρέου: «Όχι» σε συγκυβέρνηση με Σαμαρά

«Στις 25 του Γενάρη, με το δικό σας πάθος θα μπει στη Βουλή μία νέα πολιτική δύναμη» τόνισε ο πρόεδρος του Κινήματος και επανέλαβε τους λόγους που χρειάζεται το δημοψήφισμα

Παπανδρέου: «Όχι» σε συγκυβέρνηση με Σαμαρά
«Στις 25 του Γενάρη, με το δικό σας πάθος θα μπει στη Βουλή μία νέα πολιτική δύναμη» τόνισε ο πρόεδρος του Κινήματος στην κεντρική προεκλογική του ομιλία στην Πάτρα.

Στο κατάμεστο γήπεδο ΕΑΠ στην Πάτρα κορύφωσε ο Γιώργος Παπανδρέου την προεκλογική του εξόρμηση, υπό το κλίμα και των τελευταίων δημοσκοπήσεων που το τοποθετούν το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών μία ανάσα πριν την είσοδό του στη Βουλή, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι "οι αξίες των Δημοκρατών Σοσιαλιστών θα είναι μέσα στο Κοινοβούλιο".

«Απόψε μιλάει η Αχαΐα», διαμήνυσε ο Γιώργος Παπανδρέου, ευχαριστώντας τους υποστηρικτές του νέους κόμματος. «Ένα μεγάλο ευχαριστώ για τη στήριξή σας στο νέο μας ξεκίνημα. Δύσκολα βρίσκω λόγια να περιγράψω τι αισθάνομαι. Στην Αχαία μας. Την γενέτειρα του Γεωργίου Παπανδρέου», τόνισε ο πρόεδρος του Κινήματος.

Κλείσιμο
Αναφέρθηκε ξανά στο παρελθόν, τονίζοντας ότι ως πρωθυπουργός «πήρα και αποφάσεις που πόνεσαν και όσους δεν έφταιγαν για τα χάλια της χώρας. Αποφάσεις ενάντια και στα δικά μου πιστεύω. Στις δικές μας αξίες» και πως δεν επέτρεψε να ζήσει η Ελλάδα μια εθνική τραγωδία βίαιης χρεοκοπίας ή να ζήσουμε ότι έγινε στην Κύπρο.  «Εμείς, δεν ντρεπόμαστε - μην αφήσετε κανέναν πια να ρίχνει λάσπη, να θέλει να νιώσουμε ενοχές. Γιατί εμείς το μόνο που κάναμε, ήταν το πατριωτικό μας καθήκον», τόνισε ο κ. Παπανδρέου.

Στην κυβέρνηση άσκησε εκ νέου κριτική τονίζοντας ότι είχαν ευκαιρία να βγούμε από τα Μνημόνια, αλλά «απέτυχαν. Τα έκαναν μαντάρα. Σκηνοθέτησαν και αυτοί τη φυγή τους. Πέταξαν την καυτή πατάτα στον όποιο επόμενο», ενώ τους κατηγόρησε ότι «βύθισαν και πάλι τον τόπο στην ανασφάλεια, παίζοντας μικροκομματικά παιχνίδια στην πλάτη της χώρας και της ελληνικής οικογένειας». «Εμείς, είμαστε απέναντι στην συντηρητική δεξιά ηγεσία και όσους ταυτίστηκαν μαζί της -  
αντί να συνεργαστούν επί ίσοις όροις. Αλλά και απέναντι στην αριστερή συντήρηση», πρόσθεσε.Βαρύτατες ευθύνες έχει και η ηγεσία της σημερινής αξιωματικής αντιπολίτευσης που μας πετροβολούσε, όπως είπε ο πρώην πρωθυπουργός και ξεκαθάρισε ότι « είμαστε ιδεολογικά απέναντι και σε όσους υπηρετούν την πελατειακή λογική, σε όσους υπηρετούν ένα συγκεντρωτικό κομματικό κρατισμό».Επισήμανε ότι το Κίνημα πρεσβεύει να τη θέληση για «οριστική ρήξη με τη διαπλοκή, τη διαφθορά, το πελατειακό σύστημα που βούλιαξε τη χώρα» και πως κάθε ψήφος Κίνημα είναι ψήφος ευθύνης για το μέλλον της χώρας,  για την αυτονομία της πολιτικής,  ευρύτερες συναινέσεις, εγγύηση για κυβερνητικές συνεργασίες «με ξεκάθαρο, αδιαπραγμάτευτο προοδευτικό πλαίσιο», ξεκαθαρίζοντας ότι σίγουρα δεν θα γίνει ουραγός μιας δεξιάς πολιτικής και κυβέρνησης.Ο κ. Παπανδρέου περιέγραψε τι θα κάνει την επόμενη μέρα δηλαδή «όχι  συγκυβέρνηση με Σαμαρά» και καταρτίζοντας ένα σχέδιο που περιέχει «προοδευτικές δομικές μεταρρυθμίσεις  και να τεθεί σε δημοψήφισμα».«Το αποτέλεσμα της διαπραγμάτευσης με τους εταίρους μας για το χρέος και το πρόγραμμα προσαρμογής, η λύση για να μπει οριστικό τέλος στην λιτότητα και την ανασφάλεια, να βασίζεται σε ένα δικό μας Ελληνικό Σχέδιο με βαθιές αλλαγές στο κράτος και την οικονομία,και να έχει τη γνώμη και την απόφαση του Ελληνικού λαού.Να έχει την υπογραφή του λαού μέσα από την δημοκρατική διαδικασία ενός δημοψηφίσματος», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Παπανδρέου.
Επανέλαβε τους λόγους που χρειάζεται το δημοψήφισμα:

Πρώτον, γιατί είναι το πιο ουσιαστικό διαπραγματευτικό χαρτί οποιασδήποτε ελληνικής κυβέρνησης.

Δεύτερον γιατί θα εγγυάται ότι καμία ελληνική κυβέρνηση δεν θα φέρει μέτρα και πολιτικές που αποτελούν νέα βάρη ή θα αποσταθεροποιούν την χώρα.

Και τρίτον, γιατί κανένα Σχέδιο,  κανένα Πρόγραμμα, καμία λύση,  όσο καλή κι αν είναι, δεν θα έχει πραγματική επιτυχία, αν ο Ελληνικός λαός δεν την αισθανθεί δική του.

Σχετικά για το «λεφτά υπάρχουν» επανέλαβε ότι υπάρχουν αν «αλλάξουμε τις δομές, αν υπάρχει ένα δίκαιο φορολογικό σύστημα, αν φτιάξουμε ένα διαφανές δημόσιο που υπηρετεί τον πολίτη, τον συνταξιούχο, τον άνεργο, την οικογένεια και όχι τα διάφορα ισχυρά συμφέροντα». 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης