Προβάδισμα 8% στον ΣΥΡΙΖΑ δίνει δημοσκόπηση της Prorata για το «Κόκκινο»

Προβάδισμα 8% στον ΣΥΡΙΖΑ δίνει δημοσκόπηση της Prorata για το «Κόκκινο»

ΣΥΡΙΖΑ: 33,5%, ΝΔ: 25,5% - Τρίτο κόμμα το Ποτάμι με 7% - Εκτός Βουλής το ΚΙΔΗΣΟ και η ΔΗΜΑΡ - Το 17,7% πιστεύει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα συνεργαστεί με το Ποτάμι, το 15,4% με τους ΑΝΕΛ και το 14,1% με τη ΝΔ

Προβάδισμα 8% στον ΣΥΡΙΖΑ δίνει δημοσκόπηση της Prorata για το «Κόκκινο»
Προβάδισμα 8% του ΣΥΡΙΖΑ έναντι της Νέας Δημοκρατίας δείχνει δημοσκόπηση της Prorata για το ραδιοσταθμό «Στο Κόκκινο». 

Πιο αναλυτικά, στην πρόθεση ψήφου, με μερική αναγωγή αδιευκρίνιστης ψήφου,  ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει το 33,5% και η ΝΔ Το 25,5%. Τρίτο κόμμα αναδεικνύεται το Ποτάμι με 7%. Ακολοθούν η Χρυσή Αυγή με 6%, το ΚΚΕ με 5,5%, το ΠΑΣΟΚ με 5% και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 3,5%.

Εκτός Κοινοβουλίου μένουν το ΚΙΔΗΣΟ του Παπανδρέου με 2%, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ με 1%, η ΔΗΜΑΡ με 0,5% και το ΛΑΟΣ με 0,5%. Άλλο κόμμα δηλώνει ότι θα ψηφίσει το 3% ενώ οι αναποφάσιστοι ανέρχονται στο 7% των ερωτηθέντων.

Στην ερώτηση με ποιο κόμμα πιστεύετε ότι θα κυβερνήσει ο ΣΥΡΙΖΑ, το 17,7% λέει με το Ποτάμι, το 15,4% με τους ΑΝΕΛ και το 14,1% με τη ΝΔ. Δεν ξέρω/δεν απαντώ λέει το 16,4%, ενώ αυτοδυναμία ΣΥΡΙΖΑ προτιμά μόλις το 6,7% των ερωτηθέντων.

Κλείσιμο


Παράλληλα, την εκτίμηση ότι η Ελλάδα οδεύει προς την λάθος κατεύθυνση εκφράζει το 66% των ερωτηθέντων, ενώ το 62% θεωρεί ως επιθυμητό αποτέλεσμα στις εκλογές την άνετη ή την οριακή νίκη του ΣΥΡΙΖΑ.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης