Τσίπρας: Ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα... σε λίγες μέρες

Τσίπρας: Ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα... σε λίγες μέρες

«Επεισοδιακή» ομιλία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στη Ρόδο - Οπαδός της ΑΕΚ τον διέκοψε με συνθήματα για το γήπεδο στη Νέα Φιλαδέλφεια - Καλοδεχούμενες και οι αντιδράσεις και τα συνθήματα, απάντησε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης

Τσίπρας: Ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα... σε λίγες μέρες
Τη βεβαιότητά του ότι η Ευρώπη αλλάζει και οι εταίροι είναι έτοιμοι πλέον να διαπραγματευτούν για το ελληνικό πρόβλημα και τη διευθέτηση του χρέους, εξέφρασε από τη Ρόδο, όπου μίλησε σε προεκλογική συγκέντρωση, ο Αλέξης Τσίπρας.

Επιτέθηκε παράλληλα στον Αντώνη Σαμαρά, λέγοντας ότι «το ατύχημα που δεν θα συμβεί στην πατρίδα μας είναι η επανεκλογή του, για να αντιγράψει το φίλο του, Ισπανό πρωθυπουργό Ραχόι, που πετάει έξω από τα σπίτια τους, στο δρόμο, χιλιάδες χρεοκοπημένους δανειολήπτες».

Και επανέλαβε με την ευκαιρία ότι «με τον ΣΥΡΙΖΑ, κανένα σπίτι σε χέρια τραπεζίτη. Τελεία και παύλα».

Κλείσιμο
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ διαμήνυσε ότι είναι έτοιμος να διαπραγματευτεί με καλή πίστη, χωρίς να εκβιάσει ή να τρομοκρατήσει κανέναν, αλλά δεν πρόκειται και ο ίδιος να δεχθεί εκβιασμούς και τρομοκράτηση. «Δεν πάει άλλο με το βραχνά του χρέους και των μνημονίων της καταστροφής.  Αυτό οφείλουν να το καταλάβουν όλοι» σημείωσε.  

Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι απειλή, αλλά ευκαιρία για την αναγκαία αλλαγή πορείας στην Ευρώπη» είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και αποκάλυψε ότι έχει μιλήσει προσωπικά με αρκετούς Ευρωπαίους παράγοντες αυτό τον καιρό: «Όλοι πια ξέρουν τις θέσεις μας, αλλά ελάχιστοι τις αντιμετωπίζουν όπως το 2012. Τότε τα έδιναν όλα, για να μην νικήσει ο ΣΥΡΙΖΑ. Τώρα ξέρουν ότι η νίκη μας είναι αναπόφευκτη. Ότι ο ελληνικός λαός είναι αποφασισμένος. Ότι το 2015 δεν είναι 2012.  Όχι μόνο για μας τους Έλληνες, αλλά ακόμα και γι' αυτούς».

Και συνέχισε: «Δηλώνουν λοιπόν έτοιμοι να διαπραγματευτούν με τη νέα ελληνική κυβέρνηση.  Και αν δείτε τις επίσημες δηλώσεις τους, ήδη διαπραγματεύονται.  Σε μας απευθύνονται πλέον όλοι. Ακόμα κι εκείνοι που εμφανίζονται άκαμπτοι, σηκώνουν σήμερα ψηλά τον πήχη, για να κερδίσουν αύριο περισσότερα. Αλλά έχουνε πια οι φύλακες τη γνώση.  Και ο νοών νοείτω».

Επισήμανε ότι «το Grexit το έστειλαν στα σκουπίδια οι ίδιοι οι Ευρωπαίοι. Ακόμα και οι σκληροί του Βερολίνου δεν το μνημονεύουν πια. Τη φυγή των καταθέσεων την έστειλαν στα αζήτητα οι ίδιοι οι καταθέτες. Και την ασφάλεια του τραπεζικού συστήματος την εγγυάται πια η ίδια η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα».

Εκτίμησε ότι η Ευρώπη αλλάζει και μόνο οι μύωπες του συντηρητισμού δεν βλέπουν τι γίνεται αυτή τη στιγμή στην ήπειρό μας.

«Κορυφαίοι παράγοντες της Ευρώπης, διανοούμενοι, οικονομολόγοι διαψεύδουν την κινδυνολογία του κ. Σαμαρά. Το ζήτημα του αβίωτου χρέους μπαίνει πια στην ατζέντα.  Όλο και περισσότερα ευρωπαϊκά μέσα ενημέρωσης θεωρούν τον ΣΥΡΙΖΑ όχι πρόβλημα, αλλά λύση» πρόσθεσε και επιτέθηκε στον κ. Σαμαρά και τους αυτουργούς του μνημονίου, που είναι εθισμένοι στην εξαπάτηση, «για το φόβο που τόσο καιρό, με τόση αφροσύνη και έλλειψη ευθύνης, καλλιεργούν».

«Λένε ότι αν αντισταθούμε στις παράλογες και απάνθρωπες πολιτικές θα μας πνίξουν οι αγορές. Λένε ότι αν έχουμε κόκκινες γραμμές θα μας τιμωρήσουν οι πιστωτές. Λένε ότι αν δεν κάνουμε ό,τι μας επιβάλουν, θα πέσει φωτιά να μας κάψει. Τα λένε αυτά και εννοούν ότι πρέπει να καθίσουμε ως λαός να μας σφάξουν οι σύγχρονοι αγάδες. Για να αγιάσουμε. Εννοούν να μην αντισταθούμε. Εννοούν να μην διαπραγματευτούμε σκληρά. Και επιδιώκουν έτσι να κερδίσουν τη στήριξη υποταγμένων ανθρώπων σε μια υποταγμένη πολιτική. Την ψήφο ενός γονατισμένου λαού σε γονατισμένους πολιτικούς. Μόνο που κρίνουν εξ ιδίων. Επειδή οι ίδιοι παραμένουν γονατιστοί, προπαγανδίζουν τη γονυκλισία ως εθνική αναγκαιότητα».

Όπως είπε ο κ. Τσίπρας, «η τρόικα φεύγει. Και παίρνει μαζί της και το διεφθαρμένο, το διαπλεκόμενο πολιτικό προσωπικό που έριξε την Ελλάδα στα βράχια».

Απηύθυνε, δε, κάλεσμα σε όλους τους πολίτες και ζήτησε την αυτοδυναμία: «Ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα, λένε μερικοί. Λοιπόν ναι.  Ιδού η Ρόδος. Και το πήδημα σε λίγες μέρες, με την ώθηση του ελληνικού λαού. Με τη δική σας ώθηση».

Έθεσε δύο προϋποθέσεις, για να γίνουν οι προοδευτικές μεταρρυθμίσεις, που υπόσχεται ο ΣΥΡΙΖΑ: «Η μεγάλη, αδιαμφισβήτητη εκλογική νίκη του ΣΥΡΙΖΑ, που θα εξασφαλίσει μια καθαρή πλειοψηφία στη Βουλή» και «να παραμείνει ο λαός όρθιος στις επάλξεις της μεγάλης δημοκρατικής μεταρρύθμισης. Να πάρει στα δικά του χέρια την υπόθεση της δημοκρατίας και της αλλαγής».  

Με αφορμή την παρουσία του Ραχόι στην Αθήνα, έστειλε μήνυμα «Podemos, που πάει να πει μπορούμε.  Μπορούμε να τους νικήσουμε και θα τους νικήσουμε. Η τρόικα φεύγει. Και παίρνει μαζί της και το διεφθαρμένο, το διαπλεκόμενο πολιτικό προσωπικό, που έριξε την Ελλάδα στα βράχια».

Όχι στην αύξηση του ΦΠΑ

Αναφερόμενος στα Δωδεκάνησα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δεσμεύτηκε, με αφορμή τη «σκανδαλώδη δέσμευση της κυβέρνησης Σαμαρά για μεγάλη αύξηση του ΦΠΑ στον τουρισμό και στα ακριτικά νησιά μας», ότι ο ΣΥΡΙΖΑ από τις 26 Ιανουαρίου θα κλείσει κάθε σχετική συζήτηση.

Τόνισε ακόμα ότι «θα επανεξετάσουμε το θεσμικό πλαίσιο της ακτοπλοΐας. Γιατί το σημερινό μοντέλο έχει αποτύχει. Πανάκριβο μεταφορικό κόστος στις κανονικές γραμμές. Πανάκριβες δημόσιες επιδοτήσεις στις άγονες γραμμές. Και τα νησιά να μην έχουν πλοία. Θα εξετάσουμε πολύ σοβαρά ένα νέο πρότυπο στα πλαίσια της κοινωνικής οικονομίας. Με τη συμμετοχή του κράτους, της τοπικής αυτοδιοίκησης και των παραγωγικών φορέων. Μελετώντας όμως πολύ σοβαρά τις αστοχίες και τις αδυναμίες παλιότερων εποχών».

Υποσχέθηκε επίσης ότι θα σταματήσει τις ιδιωτικοποιήσεις που γίνονται μέσω ΤΑΙΠΕΔ των ομορφιών των νησιών, αλλά και ότι «θα υπερασπιστούμε το δημόσιο χαρακτήρα των περιφερειακών αεροδρομίων. Γιατί το ξεπούλημα κάθε υποδομής δεν είναι ούτε πρόοδος ούτε ανάπτυξη. Είναι επιστροφή στη φεουδαρχία».

Επεισόδιο με οπαδό της ΑΕΚ

Επεισόδιο προκλήθηκε κατά τη διάρκεια της ομιλίας Τσίπρα στην αίθουσα του Ροδινιού, όταν οπαδός της ΑΕΚ που βρισκόταν στην αίθουσα και κρατούσε κασκόλ, άρχισε να φωνάζει συνθήματα για το γήπεδο του «Δικεφάλου» στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Ο οπαδός απομακρύνθηκε από το χώρο.

Από το βήμα της ομιλίας του, ο αρχηγός του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης μίλησε για ένα δημοκρατικό χώρο και είπε ότι ακόμα και οι αντιδράσεις και τα συνθήματα, είναι καλοδεχούμενα.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης