Υποψήφιους μέσω διαδικτύου ψάχνει ο Γιώργος Παπανδρέου

Υποψήφιους μέσω διαδικτύου ψάχνει ο Γιώργος Παπανδρέου

Το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών με ειδικό μπάνερ «Γίνε υποψήφιος/α» καλεί τους φίλους του να αυτοπροταθούν συμπληρώνοντας απλώς μια απλή φόρμα - Από το Αγρίνιο εξαπέλυσε πλάγιες βολές κατά Ευάγγελου Βενιζέλου και έκανε ανοιχτή επίθεση σε κυβέρνηση Καραμανλή και Νέα Δημοκρατία.


Υποψήφιους μέσω διαδικτύου ψάχνει ο Γιώργος Παπανδρέου
Μέσω διαδικτύου αναζητά υποψηφίους που θα συμπληρώσουν τα ψηφοδέλτια του κόμματός του ο Γιώργος Παπανδρέου. 

Κατά ποσοστό 80% σχεδόν, τα ψηφοδέλτια του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών να θεωρούνται έτοιμα και σε αυτά να συμμετέχουν πρώην στελέχη του ΠΑΣΟΚ και βετεράνοι της πολιτικής, αλλά και «πρόσωπα - έκπληξη», όμως ο πρώην πρωθυπουργός, πιστός στις απόψεις και τις θέσεις του περί συμμετοχικής δημοκρατίας, αναζητά μέσω ίντερνετ και νέα πρόσωπα που θα μπορούσαν να διανθίσουν το κόμμα του.

Έτσι με ένα εμφανές «μπάνερ» με τίτλο «Γίνε υποψήφιος/α», στην αρχική σελίδα του κόμματος στο διαδίκτυο, προσκαλούνται όλοι οι φίλοι του που το επιθυμούν να αυτοπροταθούν ως υποψήφιοι του κόμματος. 
Κλείσιμο



Η διαδικασία είναι εξαιρετικά απλή, καθώς το μόνο που απαιτείται είναι η συμπλήρωση μιας σύντομης φόρμας με τα στοιχεία του πιθανού υποψηφίου και η επισύναψη του βιογραφικού του σημειώματος. 

Τέλος, ο πιθανός υποψήφιος καλείται να υποβάλλει και ένα σύντομο κείμενο, όπου θα εκθέτει τους λόγους για τους οποίους θέλει να συμμετέχει στα ψηφοδέλτια του Κινήματος του Γιώργου Παπανδρέου.




Ολομέτωπη επίθεση στη συγκυβέρνηση από το Αγρίνιο


Με το σύνθημα "Γιώργο μαζί για την αλλαγή", υποδέχθηκαν οι υποστηρικτές του «Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών» τον Γιώργο Παπανδρέου, ο οποίος ξεκίνησε την προεκλογική του εκστρατεία από το Αγρίνιο, πετώντας "καρφιά" και κατά της κυβέρνησης Καραμανλή.

Ο πρώην πρωθυπουργός, κατά τη διάρκεια της ομιλία του Παπαστράτειο Μέγαρο επανέλαβε ότι τα περί "λύτρωσης και όχι διάσπασης", κάνοντας επίθεση στην κυβέρνηση Καραμανλή, αλλά και τη Νέα Δημοκρατία, με πλάγιες βολές κατά του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελου Βενιζέλου. Έκανε λόγο για επίπλαστη ενότητα και έδρα στο επικρατείας, με αντάλλαγμα τη σιωπή, ενώ πρόσθεσε ότι για τη σταθερότητα της χώρας "ανέχτηκα για καιρό καταστάσεις, στρογγυλέματα θέσεων. Δεν φυγομάχησα, δεν έπαιξα τη χώρα στα ζάρια. Κάποιοι θα πουν ότι το πλήρωσα ακριβά". Αναρωτήθηκε δε ποιος θα ασχοληθεί με "τους πραγματικούς εμπρηστές της χώρας", τονίζοντας ότι "θα ασχοληθεί κανείς επιτέλους για την πορεία προς το χάος την περίοδο 2004-9; Δεν ακούσετε κανέναν άλλον να τα λέει αυτά, κανείς δεν ασχολείται με τους εμπρηστές, αλλά εμείς θα τα λέμε".

Ο Γιώργος Παπανδρέου επανέλαβε το τρίπτυχο που θα βασίζεται το νέο κόμμα: απελευθέρωση, ανθρωπιά και ανάπτυξη, εξηγώντας ότι πρώτος στόχος είναι "να λυτρωθούμε", δεύτερον, "με την ανθρωπιά να βάλουμε προτεραιότητα την αλληλεγγύη. Εμείς βάζουμε μπροστά τους κοινωνικούς δείκτες και όχι τους δημοσιονομικούς δείκτες" και τρίτον την "ανασυγκρότηση του παραγωγικού ιστού και τη βιώσιμη ανάπτυξη".

Παράλληλα, επεσήμανε ότι "να μη πιστευτούμε ότι η λύση θα έρθει ως δια μαγείας όταν εμφανιστεί ένας άλλος προστάτης. Τίποτα δεν αντικαθιστά την ευθύνη να αλλάξουμε την Ελλάδα", προσθέτοντας ότι χρειάζεται "να σχεδιάσουμε ένα πατριωτικό σχέδιο, εμείς θα το κάνουμε, εμείς έχουμε την ευθύνη, που εμείς θα προσδιορίσουμε μέσα από διαβούλευση. Η Ελλάδα έχει δυνατότητες, ξέρω ότι μπορούμε. Αφού αλλάξουμε τις πελατειακές σχέσεις. Θα υπάρχει ένα ελληνικό σχέδιο που θα λειτουργούν με τον πολίτη τελικό κριτή και συμμέτοχο. Δεν δέχομαι ότι η Ελλάδα δεν μπορεί. Δεν δέχομαι ότι η Ελλάδα δεν μπορεί. Έχουμε το σχέδιο που θα μας δώσει και τη διαπραγματευτική δύναμη απέναντι στους εταίρους μας. Οχι άλλη πολιτική εξοντωτικής λιτότητας".

Επανέλαβε ότι το κόμμα δεν θα γίνει "παρακολούθημα κανενός, δεν θα γίνουμε ουραγός της δεξιάς", υπογραμμίζοντας ότι "πρέπει να δώσουμε φωνή στους χιλιάδες πολίτες. ότι δεν θα υπονομευθεί η φωνή τους όταν εμείς προτείναμε το δημοψήφισμα. Είναι το κίνημα των πολιτών που θέλουμε να το διαμορφώσουν. Είναι δικό σας κίνημα".

Να σημειωθεί ότι κατά την έναρξη της ομιλίας του ο κ. Παπανδρέου έκανε ειδική αναφορά στον Θάνο Μωραϊτη, ο οποίος θα είναι υποψήφιος με το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών στη Β' Αθηνών αν και επί χρόνια εκλεγόταν στο νομό Αιτωλοακαρνανίας. 





Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης