Άγρια σύγκρουση Σαμαρά-Τσίπρα για χρεοκοπία και ευρώ

Άγρια σύγκρουση Σαμαρά-Τσίπρα για χρεοκοπία και ευρώ

Σαμαράς: Ο ΣΥΡΙΖΑ οδηγεί την χώρα σε χρεοκοπία - Τόλιος (μέλος ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ): Δεν θα πληρώνουμε τόκους για το χρέος της χώρας - Κουμουνδούρου: Οι θέσεις μας είναι γνωστές και βάσει αυτών έχουμε κερδίσει την εμπιστοσύνη του κόσμου

Άγρια σύγκρουση Σαμαρά-Τσίπρα για χρεοκοπία και ευρώ
Επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ τον οποίο κατηγόρησε ότι οδηγεί τη χώρα σε χρεοκοπία εξαπέλυσε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς ερωτηθείς να σχολιάσει τις δηλώσεις του μέλους της ΚΕ του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι σε περίπτωση που ο ΣΥΡΙΖΑ γίνει κυβέρνηση δεν θα πληρώνει τόκους για το χρέος.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ οδηγεί την χώρα σε χρεοκοπία», ήταν η χαρακτηριστική δήλωση του πρωθυπουργού το μεσημέρι της Τετάρτης εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου.

Ερωτηθείς για το αν ασκούσε την δηλώσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ ότι δεν θα πληρώσει τόκους και χρεολύσια, ο πρωθυπουργός απάντησε: «Βέβαια και την άκουσα. Την άκουσα χθες βράδυ και μέχρι χθες βράδυ την έκρυβε πολύ καλά ο κ. Τσίπρας».

Κλείσιμο
«Την απόφαση του συνεδρίου τους, παρακαλώ, που είναι δεσμευτική για όλους τους. Δηλαδή, την απόφαση να μην πληρώσουν τόκους και χρεολύσια. Δηλαδή, να πάνε τη Χώρα σε στάση πληρωμών και χρεοκοπία»,είπε ο κ. Σαμαράς και έκανε λόγο για το πιο επίσημο πρόγραμμα φτώχειας που ακούει προεκλογικά ποτέ ο ελληνικός λαός.

«Ας δει ο καθένας αυτή την πραγματικότητα. Είναι απίστευτο!», υπογράμμισε.



Τόλιος: Δεν θα πληρώνουμε τόκους και χρεωλύσια

Στην διακοπή της πληρωμής τόκων και χρεολυσίων σύμφωνα με την απόφαση του συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε το μέλος της κεντρικής επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Τόλιος σε τηλεοπτική του συνέντευξη στο ACTION 24.

Στο ερώτημα, μάλιστα, των δημοσιογράφων «αν αυτό είναι πιστωτικό γεγονός και χρεοκοπία» ο κ. Τόλιος απάντησε: «ε, και;».

Στο κείμενο του τελευταίου Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Τόλιος διάβασε επί λέξη: «Χωρίς διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους αποκλείεται να ανασάνει η χώρα. Η αποπληρωμή του θα γίνει με αναπτυξιακή και κοινωνική ρήτρα. Αφού πρώτα εξασφαλιστεί για ικανή περίοδο η διακοπή πληρωμής τόκων και χρεολυσίων. Δεν γίνεται διαφορετικά».

Όταν ρωτήθηκε αν μια κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ θα προβεί σε μονομερή ενέργεια για να το πράξει αυτό, ο Γ. Τόλιος απάντησε ότι και αυτό είναι θέμα ερμηνείας. «Θα πας να κάνεις και μία και δύο επισκέψεις για να κάνεις διαπραγμάτευση. Και αν σου πούνε τέρμα, θα κάνεις μια προειδοποίηση: δεν δίνω τους τόκους. Πρέπει να δείξεις ότι είσαι αποφασισμένος. Γι αυτό και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έχει πει ότι δεν θα κάνουμε μονομερείς ενέργειες, εκτός και αν εκβιαστούμε, εκτός και αν έρθουμε σε αδιέξοδο. Δεν πηγαίνουμε ούτε να μιλήσουμε φτηνό τσαμπουκά, ούτε να πουλήσουμε αγριάδες».

Τέλος άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο διεξαγωγής δημοψηφίσματος αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Δεσμευόμαστε ότι θα αντιμετωπίσουμε τις ενδεχόμενες απειλές και τους εκβιασμούς των δανειστών με όλα τα δυνατά όπλα που μπορούμε να επιστρατεύσουμε. Ενώ είμαστε έτοιμοι να αναμετρηθούμε με οποιαδήποτε εξέλιξη, βέβαιοι ότι σε κάθε περίπτωση ο ελληνικός λαός θα μας στηρίξει. Σίγουρα ό,τι είναι να γίνει θα γίνει με τον ελληνικό λαό»


O Γιάννης Τόλιος στο x2 30-12-2014 by action24_tv


ΣΥΡΙΖΑ: Ο λαός δεν περιμένει τον Σαμαρά να «αποκαλύψει» τις θέσεις μας

Γνωστές υποστηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ ότι είναι οι θέσεις του προσθέτοντας ότι στη βάση αυτών έχει κερδίσει την υποστήριξη της κοινωνίας απαντώντας με τον τρόπο αυτό στα όσα υποστήριξε ο Αντώνης Σαμαράς.

Η Κουμουνδούρου υπενθυμίζει, επίσης, ότι «αυτό που δεν ξεχνά ο ελληνικός λαός, είναι ότι ο κ. Σαμαράς έκρυψε την συμφωνία του με την τρόικα πριν τις εκλογές του 2012, ενώ μιλούσε για επαναδιαπραγμάτευση».

Η απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ έχει ως εξής:

Ο πανικός που έχει καταλάβει τον κ. Σαμαρά είναι έκδηλος πλέον σε κάθε δήλωσή του. Όλοι γνωρίζουν ποιες είναι οι θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ και δεν περιμένουν τον κ. Σαμαρά να τις «αποκαλύψει». Στη βάση αυτών των προτάσεων ο ΣΥΡΙΖΑ έχει κερδίσει την υποστήριξη της κοινωνίας. 

Αυτό που δεν ξεχνά ο ελληνικός λαός, είναι ότι ο κ. Σαμαράς έκρυψε την συμφωνία του με την τρόικα πριν τις εκλογές του 2012, ενώ μιλούσε για επαναδιαπραγμάτευση. Γνωρίζει, δε, πολύ καλά ότι και τώρα ο κ. Σαμαράς έχει δεσμευθεί για την εφαρμογή ενός νέου μνημονίου, όπως όλοι μάθαμε μέσω του περίφημου mail Χαρδούβελη.

Ποσό πιο χαμηλά θα πέσει ακόμη ο κ. Σαμαράς;



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης