Μαρίνα Χρυσοβελώνη: Η Δικαιοσύνη κουκούλωσε το σκάνδαλο

Μαρίνα Χρυσοβελώνη: Η Δικαιοσύνη κουκούλωσε το σκάνδαλο

«Η εξέλιξη αυτή εκθέτει ανεπανόρθωτα την δικαιοσύνη. Κλωνίζει  το κύρος της και αφήνει βαθιές σκιές για τα χρόνια που θα ακολουθήσουν» ανέφερε η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων

Μαρίνα Χρυσοβελώνη: Η Δικαιοσύνη κουκούλωσε το σκάνδαλο
Για «κουκούλωμα σκανδάλου» και «θεσμική ανωμαλία» κατηγόρησε ευθέως την Δικαιοσύνη η κυρία Μαρίνα Χρυσοβελώνη με παρέμβασή της στην Ολομέλεια της Βουλής. Η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ επιτέθηκε και στα μέλη της επιτροπής Δεοντολογίας για το «επαίσχυντο» όπως είπε κείμενο που συντάξανε καλώντας όλα τα μέλη του κοινοβουλίου σέβονται τα κοινοβουλευτικά ήθη με αφορμή την υπόθεση Χαϊκάλη αλλά και την επιστολή Ο. Βουδούρη και Θ. παραστατίδη.

Η απάντηση ήρθε από τον κ. Παναγιώτη Ρήγα (ΠΑΣΟΚ) ο οποίος ως μέλος της επιτροπής της επισήμανε ότι το κείμενο είχε την σύμφωνη γνώμη της κυρίας Μαρίας Κόλλια – Τσαρουχά βουλευτή των ΑΝΕΛ!
 
Πιο αναλυτικά, αναφορικά με την υπόθεση Χαϊκάλη την οποία οι αρμόδιοι εισαγγελείς έθεσαν στο αρχείο, η κυρία Χρυσοβελώνη είπε: «Η εξέλιξη αυτή εκθέτει ανεπανόρθωτα την δικαιοσύνη. Κλωνίζει  το κύρος της και αφήνει βαθιές σκιές για τα χρόνια που θα ακολουθήσουν. Αντί να βγάζει πράγματα στο φώς μας γυρίζει πίσω στο σκοτάδι» και συνέχισε «η πολυήμερη αδράνεια των αρμοδίων έγινε άρον – άρον  κλείσιμο και κουκούλωμα του σκανδάλου. Όλοι να αναλάβουμε τις ευθύνες μας γιατί η θεσμική ανωμαλία δεν γίνεται με ευθύνη ενός ατόμου. Υπάρχει ο πρωταίτιος και οι συνένοχοι».
Κλείσιμο
 
Αναφορικά με την επιτροπή Δεοντολογίας είπε ότι «είναι επαίσχυντη φαρισαϊκή και απαράδεκτη η ανακοίνωσή της… Η επιτροπή της Βουλής εμφανίζεται να αποδοκιμάζει όχι όσους επιχειρούν άθλιες ιστορίες σε βάρος της Δημοκρατίας αλλά όσους τις καταγγέλλουν. Πρακτική που υιοθέτησε και η δικαιοσύνης. Η κατάπτυστη επιστολή κάνει μαθήματα ήθους στο ηθικό παράδειγμα Χαϊκάλη».
 
Τέλος κάλεσε τα «ηθικά», «λογικά» και «σοβαρά» στελέχη της ΝΔ «να φύγουν άμεσα από τους παρανοϊκούς της ηγεσίας της ΝΔ».
 

Μάκης Βορίδης: «Τρίχες και καραγκιοζιλίκια»
 
Από την πλευρά της κυβέρνησης ο κ. Μάκης Βορίδης απάντησε λέγοντας  «από την πλευρά των ΑΝΕΛ είχαμε 2 περιπτώσεις καταγγελιών. Μια από το Facebook με την κυρία Ξουλίδου. Αυτό ήταν απλά φαιδρό, είχε πλάκα, ήταν κωμικό και γελοίο. Παρόλα αυτά προχωρήσατε και αυτή την φορά καταδείξατε και τον ηθικό αυτουργό του χρηματισμού που ήταν ο πρωθυπουργός. Η υπόθεση ωστόσο πήγε δικαιοσύνη και ξεκαθαρίστηκε και μπήκε στο αρχείο. Έρχεστε εδώ και αντί να πείτε κάτι μας φάνηκε και να κλείσει η υπόθεση ζητάτε τα ρέστα από τη δικαιοσύνη… Εγώ υπερασπίζομαι την δικαιοσύνη από τις αθλιότητες που σπιλώνουν την Δημοκρατία. Εσείς με αυτά που λέτε δεν παρεμβαίνετε στη Δικαιοσύνη; Γίνονται όλα αυτά τα καραγκιοζλίκια οι τρίχες και εγκαλείται την δικαιοσύνη; Καντε μας την χάρη».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης