Νέα δημοσκόπηση: Σταθερά στο 3,5% η διαφορά ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ

Νέα δημοσκόπηση: Σταθερά στο 3,5% η διαφορά ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ

Μόνο 25% βλέπουν προσπάθεια εξαγοράς ψήφου του Χαϊκάλη - 55% λένε όχι σε εκλογές

Νέα δημοσκόπηση: Σταθερά στο 3,5% η διαφορά ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ
Σταθερή στις 3,5 εκατοστιαίες μονάδες παραμένει η διαφορά ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ στην πρόθεση ψήφου, στην εβδομαδιαία δημοσκόπηση της Pulse για το Action24.

Τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ όσο και η ΝΔ έχουν αυξήσει τα ποσοστά τους μέσα σε μία εβδομάδα κατά μία εκατοστιαία μονάδα στην πρόθεση ψήφου. Συγκεκριμένα, ο ΣΥΡΙΖΑ λαμβάνει 28,5%, η ΝΔ 25% και ακολουθούν ΠΑΣΟΚ 6,5%, ΠΟΤΑΜΙ 5,5%, ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ 5,5%, ΚΚΕ 5%, ΑΝΕΛ 3,5%.  

Στην καταλληλότητα για την πρωθυπουργία, ο Αντώνης Σαμαράς προηγείται με 36% (το μεγαλύτερο ποσοστό που έχει καταγράψει έρευνα της Pulse από τον Σεπτέμβριο του 2012) έναντι 29% του Αλέξη Τσίπρα. 

Κλείσιμο
Στην έρευνα της Pulse, η πλειοψηφία των ερωτηθέντων (50%) συμφωνούν με την πρωτοβουλία του πρωθυπουργού να προτείνει συναινετική εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας, αντιμετώπιση των σοβαρών εκκρεμοτήτων και ορισμό ημερομηνίας εκλογών μέσα στο 2015. Το 52% των ερωτηθέντων όμως, εκτιμούν ότι παρά την πρωτοβουλία αυτή, δεν θα εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή. 

Σε ότι αφορά την υπόθεση Χαϊκάλη, μόνο το 25% θεωρεί ότι υπήρχε προσπάθεια εξαγοράς ψήφου, ενώ το 40% εκτιμά ότι πρόκειται για προσπάθεια δημιουργίας εντυπώσεων. 

Το 55% των ερωτηθέντων επιθυμούν να αποφύγουμε τις πρόωρες εκλογές, έναντι 40% που τις επιθυμούν. 

Σημαντική μεταβολή σημειώνεται στην κοινή γνώμη σε ότι αφορά τον κίνδυνο εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ. Για πρώτη φορά, η πλειοψηφία (48%) θεωρεί ότι υπάρχει από μέτριος ως μεγάλος κίνδυνος για έξοδο από το ευρώ, έναντι 43% που θεωρούν ότι υπάρχει μικρός ή κανένας κίνδυνος. Πριν από ένα μήνα, στο ίδιο ερώτημα της Pulse για το Action24 , το 52% θεωρούσαν ότι ο κίνδυνος είναι μικρός έως κανένας, και το 39% μέτριος ως μεγάλος. 

Σημαντική μεταβολή επίσης, παρουσιάζει ο δείκτης που εξετάζει τη θέση των πολιτών για τη διαπραγμάτευση της ελληνικής κυβέρνησης με την τρόικα. Το 50% των ερωτηθέντων θεωρούν πλέον ότι το ζητούμενο είναι σκληρή διαπραγμάτευση αλλά σε συνεννόηση με τους δανειστές, ενώ μειώνεται το ποσοστό αυτών που επιθυμούν ρήξη με την τρόικα, με ή χωρίς διαπραγμάτευση.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης