Τι τροπολογίες «πέρασαν» στη Βουλή για την Ενέργεια και το Περιβάλλον

Τι τροπολογίες «πέρασαν» στη Βουλή για την Ενέργεια και το Περιβάλλον

Μειώνεται σε 100 ευρώ, το κατώτατο όριο του προστίμου σε όσους ρυπαίνουν ή υποβαθμίζουν τα ύδατα - Πότε επιτρέπεται η εγκατάσταση μονάδων ιχθυοκαλλιεργειών σε καταφύγια άγριας ζωής

Τι τροπολογίες «πέρασαν» στη Βουλή για την Ενέργεια και το Περιβάλλον
Παρατάσεις συμβάσεων σε ΡΑΕ και ΔΕΗ ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΕΣ, αναπροσαρμογές αποζημιώσεων και προστίμων, αλλά και έγκριση να γίνονται επενδύσεις ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στην Κρήτη, όπως υδροηλεκτρικά έργα και υβριδικές μονάδες, είναι κάποιες από τις αλλαγές που «πέρασαν» από τη Βουλή το Σάββατο. 

Μεταξύ των δεκαεπτά υπουργικών και είκοσι πέντε βουλευτικών τροπολογιών, που υπερψηφίστηκαν στο νομοσχέδιο για τις ρυμοτομικές απαλλοτριώσεις, περιλαμβάνονται και ρυθμίσεις για το περιβάλλον και την ενέργεια. 

Ειδικότερα, μειώνεται από 200 σε 100 ευρώ, το κατώτατο όριο του προστίμου που επιβάλλεται σε φυσικά ή νομικά πρόσωπα που ρυπαίνουν ή υποβαθμίζουν τα ύδατα, καθώς και στους παραβάτες των όρων και περιορισμών που καθορίζονται στις άδειες χρήσεως νερού.
Κλείσιμο

Επίσης, επιτρέπεται η εγκατάσταση μονάδων ιχθυοκαλλιεργειών σε καταφύγια άγριας ζωής, κατόπιν περιβαλλοντικής αδειοδότησης και ορίζεται πως μέχρι την εφαρμογή του ν.4281/2014 (Μέτρα στήριξης και ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας), οι τεχνικές προδιαγραφές των μελετών που αφορούν στην οριοθέτηση των χερσαίων περιοχών του δικτύου Natura 2000, και ο έλεγχος και παρακολούθηση της εξέλιξής τους, καθορίζονται με αποφάσεις του Δ.Σ. της εταιρείας «Εθνικό Κτηματολόγιο και Χαρτογράφηση Α.Ε.».

Διατηρούνται μέχρι και τον Ιούνιο του 2016 στη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας, οι είκοσι θέσεις εργασίας με συμβάσεις ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, η διάρκεια των οποίων λήγει στο τέλος του 2014.

Παρατείνονται μέχρι το τέλος του 2015, οι δωδεκάμηνες συμβάσεις μίσθωσης έργου που συνήφθησαν από τη ΔΕΗ ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΕΣ Α.Ε., βάσει απόφασης της διυπουργικής επιτροπής της ΠΥΣ 33/2006, σύμφωνα με το ν.2190/1994.

Εισάγεται ρύθμιση, προκειμένου φωτοβολταϊκοί σταθμοί που ανήκουν στην ίδια κατηγορία, να λαμβάνουν την ίδια τιμή αποζημίωσης, όπως έχει επανακαθοριστεί επί τη βάσει των κριτηρίων του ν.4254/2014.

Αναπροσαρμόζονται σύμφωνα με τις τιμές του τελευταίου τριμήνου του 2012, οι τιμές αποζημίωσης που εφαρμόζονται για την εκτέλεση των συμβάσεων πώλησης των φωτοβολταϊκών σταθμών εγκατεστημένης ισχύος άνω του 1 Μwp, για τους οποίους έχει συναφθεί σύμβαση πώλησης ηλεκτρικής ενέργειας και σύμβαση σύνδεσης το ίδιο χρονικό διάστημα.

Δίνεται δε στον Οργανισμό Ανάπτυξης Κρήτης η δυνατότητα να προβαίνει σε επενδύσεις ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, όπως μικρά υδροηλεκτρικά έργα και υβριδικές μονάδες.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης