Σύγχυση και αντιφατικές δηλώσεις στη ΔΗΜ.ΑΡ.

Σύγχυση και αντιφατικές δηλώσεις στη ΔΗΜ.ΑΡ.

Ο πρώην υφυπουργός Παιδείας Θ. Παπαθεοδώρου προτείνει υπερψήφιση Δήμα - Σενάρια για αρκετούς βουλευτές που φέρονται έτοιμοι να διαφοροποιηθούν από την άρνηση Κουβέλη να συμπράξει η ΔΗΜΑΡ στην εκλογή Προέδρου - Τσούκαλης: Θα ψηφίσω παρών, σενάρια επιστημονικής φαντασίας η διάλυση της ΔΗΜΑΡ - Μαχαίρας: Η ΔΗΜΑΡ δεν ψηφίζει Πρόεδρο, δεν πρόκειται να διαλυθεί

Σύγχυση και αντιφατικές δηλώσεις στη ΔΗΜ.ΑΡ.
Την υπερψήφιση του Σταύρου Δήμα για το ύπατο πολιτειακό αξίωμα ζητά από τη ΔΗΜΑΡ το στέλεχός της και πρώην υφυπουργός Παιδείας Θόδωρος Παπαθεοδώρου.

Δηλώνει απόλυτα ικανοποιημένος από το χθεσινό μήνυμα Σαμαρά και υποστηρίζει ότι η ανάδειξη Προέδρου της Δημοκρατίας από τη σημερινή Βουλή μπορεί, πλέον, να επιτευχθεί και χωρίς τη συνδρομή προερχόμενων από τη Χρυσή Αυγή βουλευτών.

Η σχετική δήλωση του κ. Παπαθεοδώρου, έχει ως εξής:

«Στην ουσία ο κ. Σαμαράς υιοθέτησε με το διάγγελμά του το κείμενο- πρόταση των 8 Βουλευτών (Σπ. Λυκούδη, Β. Οικονόμου, Χρ. Αηδόνη, Π. Τατσόπουλου, Γρ. Ψαριανού, Ν. Τσούκαλη, Ν.Φούντα και Θ. Ψύρρα), για συναινετική εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, συνταγματική αναθεώρηση, συμφωνία με τους εταίρους για την ολοκλήρωση του προγράμματος και εκλογές μέσα στο 2015. Είναι ένα σημαντικό βήμα για την απαραίτητη εθνική συνεννόηση, ώστε η χώρα να μην μπει σε περιπέτειες. Περιπέτεια δεν είναι οι εκλογές, αλλά το κλίμα, ο τρόπος και ο χρόνος που η χώρα οδηγείται σε αυτές. Το κείμενο των 8 Βουλευτών παραμένει μία κατ’εξοχήν σοβαρή και ρεαλιστική λύση. Την στήριξα από την πρώτη στιγμή και την στηρίζω ακόμα περισσότερο σήμερα , μεταξύ άλλων και για να απαλλαγούμε από όλους αυτούς που θέλουν να επενδύσουν στην πολιτική παρακμή και τη γενικευμένη καχυποψία για να επιβιώσουν. Η συναίνεση πρέπει να είναι ξεκάθαρη, πολιτική και να αποκλείει την συνάθροιση των ψήφων της Χρυσής Αυγής. Και μπορεί πλέον να υπάρξει».

Κλείσιμο
Σε κάθε περίπτωση η συγκεκριμένη δήλωση εκτιμάται πως απηχεί και τις ανάλογες σκέψεις πολλών βουλευτών της ΔΗΜΑΡ και έρχεται την ίδια ώρα που άρχισαν να κυκλοφορούν σενάρια που κάνουν λόγο ακόμα και για ανεξαρτητοποίηση κάποιων βουλευτών της ΔΗΜΑΡ με στόχο των απεγκλωβισμό τους από τις έως τώρα αποφάσεις του κόμματος. Εάν ένα τέτοιο σενάριο γίνει πράξει θα φανεί σήμερα στην κοινή συνεδρίαση της Κ.Ε. Και της Κ.Ο. του κόμματος.

Πολλά, πάντως, θα εξαρτηθούν από τη στάση που θα τηρήσουν τα στελέχη της ΔΗΜ.ΑΡ. και κυρίως οι τρεις (Τσούκαλης, Ψύρρας και Φούντα) που είχαν πρωταγωνιστήσει στην πρωτοβουλία των «οκτώ» με την οποία ζητούσαν την ανάγκη να υπάρξει συναίνεση για την εκλογή ΠτΔ, να ολοκληρωθεί η διαδικασία για την αναθεώρηση του Συντάγματος και να οριστούν εκλογές εντός του 2015. Οι 3 της ΔΗΜΑΡ διευκρινίζουν ότι συνυπέγραψαν την πρόταση απευθυνόμενοι και προς τον ΣΥΡΙΖΑ, τη στάση του οποίου δηλώνει ότι θα ακολουθήσει και ο Π. Τατσόπουλος.

Τσούκαλης: Σενάρια επιστημονικής φαντασίας τα περί διάσπασης της ΔΗΜΑΡ

Ακριβώς ως προς αυτό, νωρίτερα το πρωί της Δευτέρας ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ, Νίκος Τσούκαλης έσπευσε να καταστήσει σαφή την πρόθεση του να ψηφίσει παρών στην αυριανή δεύτερη ψηφοφορία για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας. Ο κ.Τσούκαλης μαζί με τους βουλευτές Θώμα Ψύρρα και Νίκη Φούντα
Ωστόσο, ο κ. Τσούκαλης υποστήριξε ότι από τη στιγμή που ο ΣΥΡΙΖΑ δεν συναινεί σε αυτήν την πρόταση, τότε και αυτός θα ακολουθήσει τη γραμμή του κόμματος του και θα ψηφίσει παρών.

Παράλληλα και αναφερόμενος στο δημοσίευμα της εφημερίδας «Τα Νέα», το οποίο ανέφερε ότι η ΔΗΜΑΡ θα διαλυθεί και ότι θα ανεξαρτητοποιηθούν 9 βουλευτές για να λειτουργήσουν αυτόνομα στην προεδρική εκλογή, ο κ.Τσούκαλης έκανε λόγο για «σενάρια επιστημονικής φαντασίας».

Μαχαίρας: Η ΔΗΜΑΡ δεν ψηφίζει Πρόεδρο

Τη θέση της ΔΗΜΑΡ ότι δεν πρόκειται να ψηφίσει Πρόεδρο της Δημοκρατίας επανέλαβε στον ΣΚΑΪ ο εκπρόσωπος Τύπου της ΔΗΜΑΡ Χρήστος Μαχαίρας. «Η ΔΗΜΑΡ λεει, ότι δεν ψηφίζει με απόφαση του συνεδρίου της και των οργάνων της, καμία πρόταση για να μη συνεχιστούν οι ασκούμενες πολιτικές, κάθε πρόταση που διασφαλίζει την παράταση της κυβέρνησης διασφαλίζει και το αδιέξοδο, ο τόπος χρειάζεται προοδευτική πολιτική» επανέλαβε τέλος και ο κ. Μαχαίρας και κατέληξε: «Δεν πρόκειται να διαλυθεί η ΔΗΜΑΡ είναι αδιαπραγμάτευτη η πολιτική και οργανωτική της αυτοτέλεια. Ό,τι κι αν αποφασίσει η ΔΗΜΑΡ μετεκλογικά θα το αποφασίσει με δεδομένη την πολιτική της αυτοτέλεια. Δεν έγινε ποτέ πρόταση στον κ. Κουβέλη για εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας».









Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης