Θεοδωράκης: «Υπάρχουν λύσεις αλλά σε αυτή τη χώρα η θεά είναι μία, η απραξία»

Θεοδωράκης: «Υπάρχουν λύσεις αλλά σε αυτή τη χώρα η θεά είναι μία, η απραξία»

«Είμαστε αποφασισμένοι να μην αφήσουμε τη χώρα ακυβέρνητη. Δεν με ενδιαφέρει τι συμφέρει τον Θεοδωράκη αλλά τι συμφέρει τη χώρα. Θα κυβερνήσουμε με το ευρώ όχι με τη δραχμή . Θα κυβερνήσουμε με δικαιοσύνη...»

Θεοδωράκης: «Υπάρχουν λύσεις αλλά σε αυτή τη χώρα η θεά είναι μία, η απραξία»
Επίθεση στο «παλιό πολιτικό σύστημα που βουλιάζει την χώρα» εξαπέλυσε ο επικεφαλής του Ποταμιού το πρωί της Κυριακής μέσα από την τηλεόραση του ΣΚΑΙ. «Αντί να υπάρχει μια ελάχιστη συζήτηση στη χώρα για το πώς θα μπορέσουμε να καλύψουμε τις πληγές της κοινωνίας πάμε από βόθρο σε βόθρο. Αυτή είναι η κατάντια του πολιτικού συστήματος» είπε ο Σταύρος Θεοδωράκης.

Σχολιάζοντας την επικαιρότητα και όσα έχουν προκύψει με την υπόθεση Χαϊκάλη
 είπε: «Ο άνθρωπος που ανακαλύψαμε να συναλλάσσεται με τον κ. Χαϊκάλη έχει περάσει απ’ όλα τα κόμματα. Σύμβουλος στο ΠΑΣΟΚ και την ΝΔ, δεξί χέρι του Καμμένου. Είναι ένα σύστημα που θρέφει αυτούς τους ανθρώπους. Ας μας δώσουν μια χρήσιμη πληροφορία τα κόμματα για το τι έκανε στα γραφεία της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ αυτός ο άνθρωπος, ποιος ήταν ο ρόλος του. Ας απαντήσουν πρώτα και μετά να συμβουλεύουν τους πολίτες να αποφύγουν τον βόθρο. Γιατί ο βόθρος είναι δημιουργία του παλιού συστήματος».
Κλείσιμο

Ερωτώμενος για τη στάση του Αλέξη Τσίπρα είπε: «Ήταν έκπληξη αυτό που είπε ο Αλέξης Τσίπρας ότι ο Χαϊκάλης έκανε το καθήκον του. Το καθήκον του βουλευτή είναι να μοντάρει βίντεο και να τα μοιράζει; Να λέει ψέματα από κανάλι σε κανάλι; Ή να παίζει στο Χρηματιστήριο σα να παίζει στον Ιππόδρομο και να υπερηφανεύεται ότι είχε δώσει μαύρα λεφτά και έπαιρνε 500 ε την εβδομάδα; Είναι καθήκον η μονταζιέρα;». Σε άλλο σημείο είπε ότι «άνθρωποι που είχαν υπηρετήσει πρωθυπουργούς σε άσχημες περιόδους βρίσκονται τώρα στην Κουμουνδούρου».

Συνεχίζοντας προέτρεψε τον Αλέξη Τσίπρα να ακούσει τον Μανώλη Γλέζο και να καταδικάσει την συμπεριφορά βουλευτών που φλερτάρουν μαζί του και ρίχνουν λάσπη σε άλλους ανεξάρτητους βουλευτές. «Στον ΣΥΡΙΖΑ έχει καλλιεργηθεί η άποψη "παν μη Έλλην βάρβαρος". Όποιος δεν είναι μαζί μας είναι προδότης. Έχουν μεγαλώσει απότομα και συμπεριφέρονται ως παλιό κόμμα εξουσίας που έχει όλη την αλήθεια, και όποιος δε συμφωνεί είναι εχθρός. Αυτή η συμπεριφορά όμως δεν είναι αριστερή. Δεν είναι αυτά τα διδάγματα του Παπαγιαννάκη και του Κύρκου».

Στην ερώτηση τι κάνει ο Θεοδωράκης για να κρατηθεί καθαρό το Ποτάμι απάντησε πως είναι από χωριό, έχει μεγαλώσει στην Αγία Βαρβάρα και ξέρει να ξεχωρίζει τα λαμόγια και τους λαδωμένους. «Αναλαμβάνω τις ευθύνες μου και απομακρύνω αυτούς που πάνε να λερώσουν το Ποτάμι. Δεν δημιουργήσα ένα κόμμα για να φιλοξενήσω όσα λαμόγια δε βρήκαν θέση στα άλλα κόμματα».

Αναφερόμενος στις εκκρεμότητες της χώρας αναρωτήθηκε: «Το πολιτικό σύστημα έχει ιδέα τι τον περιμένει τον Φλεβάρη; Είναι πολύ εύκολο να ασχολείσαι με την παραπολιτική, αλλά τον Μάρτιο ποιος θα πληρώσει τον κόσμο».

Και συνέχισε: «Η δημοκρατία ηττάται καθημερινά στη χώρα. Ζήτησα και περιμένω να βγει πρόεδρος με πλειοψηφία από αυτή τη Βουλή. Να μην πάμε στις επόμενες εκλογές χωρίς σημαία στον ιστό».

«Να μας αποκαλύψουν τώρα στον ΣΥΡΙΖΑ ποιο είναι το πρόσωπο που θέλουν για ΠτΔ».

«Η χώρα θα κυβερνηθεί από το Ποτάμι. Δεν είμαστε λέσχη συζητήσεων. Έχουμε διαπραγματευτική ομάδα και συζητάμε για να έχουμε λύσεις να κυβερνήσουμε».

«Εγώ θα συνεχίσω να κυκλοφορώ με το μετρό και με τη μηχανή μου ακόμα και όταν μπούμε στη Βουλή. Δεν θα κάνουμε χρήση των κρατικών προνομίων. Δεν θα δανειστούμε από τις τράπεζες. Δεν θα έχουμε στρατιές από δημόσιους υπαλλήλους - κομματικούς υπαλλήλους».

«Η χώρα θα κυβερνηθεί με το Ποτάμι. Είμαστε αποφασισμένοι να μην αφήσουμε τη χώρα ακυβέρνητη. Δεν με ενδιαφέρει τι συμφέρει τον Θεοδωράκη αλλά τι συμφέρει τη χώρα.
Θα κυβερνήσουμε με το ευρώ όχι με τη δραχμή . Θα κυβερνήσουμε με δικαιοσύνη. Θα είμαστε διεκδικητικοί απέναντι στα κόμματα της εξουσίας που έχουν αρχίσει να μοιάζουν μεταξύ τους. Οι αποτυχημένοι υποψήφιοι βουλευτές δε θα γίνουν διοικητές στα νοσοκομεία».

«Υπάρχουν λύσεις αλλά σε αυτή τη χώρα η θεά είναι μία, η απραξία».

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης