Η Βουλή καταδικάζει τις «θολές» καταγγελίες Χαϊκάλη

Η Βουλή καταδικάζει τις «θολές» καταγγελίες Χαϊκάλη

«Φθάνουν τα σόου εδώ δεν είναι τηλεόραση. Κάνουν κακό στην χώρα», είπε ο προεδρεύων της Ολομέλειας Γιάννης Δριβελέγκας 

Η Βουλή καταδικάζει τις «θολές» καταγγελίες Χαϊκάλη
«Εδώ δεν είναι τηλεόραση. Φθάνει πια με τα σόου» με την φράση αυτή το προεδρείο της Βουλής τοποθετήθηκε για τις καταγγελίες του βουλευτή των ΑΝΕΛ Παύλου Χαϊκάλη περί απόπειρας χρηματισμού του για να ψηφίσει Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Ο προεδρεύων της Ολομέλειας Γιάννης Δριβελέγκας σημείωσε πως «καταδικάζουμε τα φαινόμενα που κάνουν κακό στο κοινοβούλιο. Ας επικρατήσει η λογική. Φθάνουν τα σόου εδώ δεν είναι τηλεόραση. Κάνουν κακό στην χώρα. Ο εισαγγελέας να τους καλέσει και όχι απλά να τους διερευνήσει αλλά να τιμωρούνται όσοι προσβάλουν την Δημοκρατία».

Ο επίσης αντιπρόεδρος του κοινοβουλίου και Πρόεδρος της Επιτροπής Δεοντολογίας Χρήστος Μαρκογιαννάκης κάλεσε την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου να δώσει εντολή άμεσα για ενδελεχή έρευνα. «Εάν οι καταγγελία είναι αληθής τότε να τιμωρηθεί δεόντως ο υπεύθυνος» είπε ο κ. Μαρκογιαννάκης για να προσθέσεις «εάν όμως είναι ψευδής τότε επιτέλους ο εισαγγελέας να ασκήσει δίωξη για διασπορά ψευδών ειδήσεων. Σε διαφορετική περίπτωση υποθάλπονται οι διακινητές ψευδών ειδήσεων».  
 
Νωρίτερα ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Κώστας Τριαντάφυλλος είπε για το θέμα «απαιτούμε από όλους, όχι θεάματα και όχι διαδικασίες που δεν φέρνουν στο φως τα πάντα. Καμία ανοχή σε φημολογία που επιβαρύνει τη δοκιμαζόμενη κοινωνία και υποκρύπτει πολιτικές κοντόφθαλμες σκοπιμότητες. Απευθυνόμαστε προς τις δικαστικές αρχές και τα κόμματα και τον Πρόεδρο της Βουλής. Καμία ανοχή σε τέτοια φαινόμενα. Σήμερα να δοθούν όλες οι απαντήσεις. Να αναληφθούν οι πρωτοβουλίες να πραγματοποιηθούν ενέργειες για τη λύση του θέματος…».
 
Ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Απόστολος Κακλαμάνης κάλεσε την πλειοψηφία των πολιτικών να «σπάσουν την σιωπή τους» προκειμένου – όπως είπε – «να εμποδίσουν τους ελάχιστους που με φωνές προσπαθούν να καλύψουν την έλλειψη ηθικής ακεραιότητας».
Κλείσιμο

Στο ίδιο μήκος και η βουλευτής της ΝΔ Φωτεινή Πιπιλή που είπε «να εκφράσω την οργή μου αναφορικά με το αίσχος που υπάρχει στην δημοσιότητα από το πρωί με αφορμή την καταγγελία ενός μέλους του κοινοβουλίου περί απόπειρας χρηματισμού. Είναι ντροπή και όνειδος για την δημοκρατία να εξευτελίζονται όλοι οι Θεσμοί με τρόπο σκοταδιστικό όταν η καταγγελία πρέπει να γίνεται με ξεκάθαρο και διαφανή τρόπο. Έχει μεσολαβήσει η Δικαιοσύνη της ζητώ να καταλήξει στην καταγγελία Χαϊκαλη – Λαζόπουλου πάραυτα να διαλευκάνει την ιστορία αλλά αμέσως μετά η Δικαιοσύνη να κάνει ότι έχει υποχρέωση . Να αναλάβει την νομική και δικαστική της εξουσία και να εξαντλήσει κάθε νόμο. Να εξαντληθεί το οπλοστάσιο για τέτοιου είδους καταγγελίες αν αυτές αποδεικνύονται ως ανυπόστατες. Να τιμωρηθούν όλοι όσοι έχουν μεθοδεύσει κατασκευάσματα που χαλούν τις σχέσεις πολιτών με κοινοβούλιο».

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης