Βενιζέλος: Θέλει συμφωνία για Πρόεδρο και εθνική ομάδα διαπραγμάτευσης

Βενιζέλος: Θέλει συμφωνία για Πρόεδρο και εθνική ομάδα διαπραγμάτευσης

«Δεν υπάρχουν στη Δημοκρατία κυβερνήσεις ειδικού σκοπού, μόνο εθνικού» - Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τάσσεται εμμέσως και υπέρ του προσδιορισμού χρόνου εκλογών και διαφοροποιείται από τον πρωθυπουργό

Βενιζέλος: Θέλει συμφωνία για Πρόεδρο και εθνική ομάδα διαπραγμάτευσης
Ντρίπλα… συναίνεσης, η οποία ωστόσο παραπέμπει ευθέως σε προεκλογικό παιχνίδι, έκανε ο Ευάγγελος Βενιζέλος, στον απόηχο της αρνητικής πρώτης ψηφοφορίας για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας και εν όψει των επόμενων δύο.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, μιλώντας στη Συντονιστική Γραμματεία για τη Δημοκρατική Παράταξη, ζήτησε ουσιαστικά πρωτοβουλία από τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, ώστε να υπάρξει συμφωνία με τον ΣΥΡΙΖΑ και άλλες δυνάμεις της αντιπολίτευσης πάνω σε δύο άξονες:

- πρώτον, στη συναινετική εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας και

Κλείσιμο
- δεύτερον, στη συγκρότηση εθνικής ομάδας διαπραγμάτευσης με τη συμμετοχή όλων.

«Η προεδρική πλειοψηφία δεν οφείλει να ταυτίζεται με την κυβερνητική πλειοψηφία» τόνισε ο κ. Βενιζέλος, που δείχνει να τάσσεται εμμέσως και υπέρ του προσδιορισμού χρόνου εκλογών, στο πλαίσιο μίας τέτοιας συμφωνίας.




Παράλληλα, τόνισε ότι «δεν υπάρχουν στη Δημοκρατία κυβερνήσεις ειδικού σκοπού, μόνο εθνικού».

Σημειωτέον, ότι από το πρωί στελέχη του ΠΑΣΟΚ, όπως ο Λεωνίδας Γρηγοράκος, μιλούν για την ανάγκη συναινέσεως με την αξιωματική αντιπολίτευση, ακόμη και για συγκρότηση κυβέρνησης εθνικού σκοπού.

Πρόκειται σαφώς για μία έντονη διαφοροποίηση του ΠΑΣΟΚ από τη βασική στρατηγική του κ. Σαμαρά, τον οποίο η Χαριλάου Τρικούπη εμφανίζει ουσιαστικά απρόθυμο ή και αδύναμο για ευρύτερες συνεργασίες και τον καλεί έτσι να αναλάβει επιτέλους πολιτικές πρωτοβουλίες.

Σε διαφορετική περίπτωση, ο κ. Βενιζέλος «φωτογραφίζει» τον πρωθυπουργό ως έναν εκ των υπευθύνων (ο άλλος είναι, κατά το ΠΑΣΟΚ, ο Αλέξης Τσίρπας) για την απουσία των αναγκαίων συναινέσεων.

Με αυτή την πολιτική θα πορευτεί μάλιστα το ΠΑΣΟΚ προς τις εκλογές, εφόσον αυτές δεν αποφευχθούν τελικά, καταγγέλλοντας τα δύο κόμματα που διεκδικούν την πρωτιά για κομματικά παιχνίδια και τεχνητή πόλωση.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης