Μπακογιάννη: Ευρύτατη συναίνεση για να εκλεγεί ο Δήμας Πρόεδρος και εκλογές το φθινόπωρο του 2015

Μπακογιάννη: Ευρύτατη συναίνεση για να εκλεγεί ο Δήμας Πρόεδρος και εκλογές το φθινόπωρο του 2015

«Το πρόβλημα δεν είναι αν θα πέσει η κυβέρνηση Σαμαρά. Είναι ότι η αστάθεια για την οικονομία είναι το χειρότερο που μπορεί να υπάρξει. Η αβεβαιότητα για την οικονομία είναι καταστροφή» επισήμανε η βουλευτής της ΝΔ



Μπακογιάννη: Ευρύτατη συναίνεση για να εκλεγεί ο Δήμας Πρόεδρος και εκλογές το φθινόπωρο του 2015
«Πρέπει να κάνουμε κάθε προσπάθεια να πετύχουμε» ένα πλαίσιο ευρύτατης συναίνεσης υποστήριξε η Ντόρα Μπακογιάννη και εξήγησε ότι η πρότασή της εδράζεται σε δύο πυλώνες: Να βρεθεί ο τρόπος να εκλεγεί ο Σταύρος Δήμας Πρόεδρος Δημοκρατίας με όσο το δυνατόν μεγαλύτερη συναίνεση και να οριστεί ημερομηνία εκλογών για το φθινόπωρο του 2015.

Η βουλευτής της ΝΔ Ντόρα Μπακογιάννη κάλεσε τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Ευάγγελο Βενιζέλο να αναλάβουν τις αναγκαίες πολιτικές πρωτοβουλίες και επισήμανε οτι αν η πρόταση αυτή συναντήσει την απόλυτη άρνηση της αντιπολίτευσης οι ευθύνες θα επιμεριστούν από τους πολίτες.
Η κυρία Μπακογιάννη διευκρίνισε ότι η συνάντηση του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη με τον Πάνο Καμμένο εντάσσεται σ' αυτό το πλαίσιο της προσπάθειας να επιτευχθεί η ευρύτατη δυνατή συναίνεση. «Δεν είναι θέμα προσώπου» είπε η βουλευτής της ΝΔ για την προεδρική εκλογή και πρόσθεσε: «Όλοι έχουν πει τα καλύτερα λόγια για τον κ. Δήμα. Δεν είναι θέμα προσώπου, αλλά εκλογών».

Κλείσιμο


Επικρίνοντας την αντιπολίτευση επειδή τα στελέχη της «προτάσσουν και χρησιμοποιούν το δικαίωμα που τους δίνει το Σύνταγμα και προτάσσουν το αίτημα για εκλογές έναντι της συναινετικής διαδικασίας που προτείνει το Σύνταγμα για την εκλογή ΠτΔ» τόνισε: «Το πρόβλημα δεν είναι αν θα πέσει η κυβέρνηση Σαμαρά. Είναι ότι η αστάθεια για την οικονομία είναι το χειρότερο που μπορεί να υπάρξει. Η αβεβαιότητα για την οικονομία είναι καταστροφή».

Διαβάστε τις δηλώσεις της Ντόρας Μπακογιάννη στο ραδιοφωνικό σταθμό «Βήμα»:

«Αυτό που χρειάζεται, αυτή τη στιγμή, είναι ένα πλαίσιο ευρύτατης συναίνεσης. Σε τι μπορούμε να συμφωνήσουμε; Λίγο-πολύ, νομίζω ότι αυτά έχουν περιγραφεί, από διάφορες προτάσεις που είναι στο τραπέζι. Πρέπει να κάνουμε κάθε προσπάθεια να το πετύχουμε. Αν αποτύχουμε, αποτύχαμε.
Εγώ δεν έχω μιλήσει ποτέ για κυβέρνηση ειδικού σκοπού. Το τονίζω, για να είμαι σαφής. Δεν το έχω πει ποτέ. Αυτό που έχω πει είναι ότι θα μπορούσε να οριστεί μια ημερομηνία εκλογών. Το φθινόπωρο, κάποια στιγμή, μετά την τουριστική περίοδο. Αν η Ελλάδα έχει το δίχτυ ασφαλείας, ό,τι και να λέει η αντιπολίτευση και μέχρι ένα χρονικό περιθώριο για να προσγειωθεί αποτόμως – και θα προσγειωθεί αποτόμως, μην έχετε καμία αμφιβολία – δεν θα κάνει μεγάλη ζημιά αυτό. Σήμερα, αυτά που λένε, είναι που κάνουν μεγάλη ζημιά. Αναμφισβήτητα η συνάντηση του κ. Μητσοτάκη με τον κ. Καμμένο εντάσσεται σ’ αυτήν την προσπάθεια, να βρεθεί ένα πλαίσιο που θα επιτρέψει σε όλους να στηρίξουν τον κ. Δήμα ως Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε. Από εκεί και πέρα, αν βρούμε απόλυτη άρνηση, επιμερίζονται και οι ευθύνες. Οι πολιτικές πρωτοβουλίες θα προέλθουν εκ των πραγμάτων από τον πρωθυπουργό και τον κ. Βενιζέλο.
Δεν είναι θέμα προσώπου (η προεδρική εκλογή). Όλοι έχουν πει τα καλύτερα λόγια για τον κ. Δήμα. Δεν είναι θέμα προσώπου, αλλά εκλογών. Προτάσσουν και χρησιμοποιούν το δικαίωμα που τους δίνει το Σύνταγμα και προτάσσουν το αίτημα για εκλογές έναντι της συναινετικής διαδικασίας που προτείνει το Σύνταγμα για την εκλογή ΠτΔ. Το πρόβλημα δεν είναι αν θα πέσει η κυβέρνηση Σαμαρά. Είναι ότι η αστάθεια για την οικονομία είναι το χειρότερο που μπορεί να υπάρξει. Η αβεβαιότητα για την οικονομία είναι καταστροφή».

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης