Ν. Σηφουνάκης: «Ο πρωθυπουργός να πάρει άμεσα πρωτοβουλίες για εκλογή Προέδρου και εκλογές εντός του 2015»

Ν. Σηφουνάκης: «Ο πρωθυπουργός να πάρει άμεσα πρωτοβουλίες για εκλογή Προέδρου και εκλογές εντός του 2015»

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ καλεί τον πρωθυπουργό να συγκαλέσει συμβούλιο πολιτικών αρχηγών και να επιδιώξει συναινετική εκλογή Προέδρου με συμφωνία για εκλογές εντός του 2015

Ν. Σηφουνάκης: «Ο πρωθυπουργός να πάρει άμεσα πρωτοβουλίες για εκλογή Προέδρου και εκλογές εντός του 2015»
Πληθαίνουν οι φωνές από το στρατόπεδο της συγκυβέρνησης που ζητούν από τον πρωθυπουργό να αναλάβει άμεσα πολιτικές πρωτοβουλίες  προκειμένου να ανατραπεί το αρνητικό κλίμα που δημιούργησε η πρώτη ψηφοφορία για Πρόεδρο της Δημοκρατίας και να δημιουργηθούν οι συνθήκες επίτευξης του στόχου των «180».

Μετά τον κ. Ανδρέα Λοβέρδο και την κυρία Μπακογιάννη, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Νίκος Σηφουνάκης καλεί τον πρωθυπουργό να συγκαλέσει συμβούλιο πολιτικών αρχηγών και να επιδιώξει συναινετική εκλογή Προέδρου με συμφωνία για εκλογές εντός του 2015.

«Αμεσα, σήμερα κιόλας, ο Πρωθυπουργός να αναλάβει πρωτοβουλία και να συγκαλέσει τους αρχηγούς όλων των κομμάτων του συνταγματικού τόξου, όπου θα συμφωνηθεί η εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή με συγκεκριμένη δέσμευση ως προς το χρόνο διεξαγωγής των εθνικών εκλογών εντός του 2015, ώστε να υπάρξει το αναγκαίο χρονικό περιθώριο τόσο για την διαδικασία Αναθεώρησης του Συντάγματος, όσο και για την ολοκλήρωση των εκκρεμοτήτων με τους δανειστές» αναφέρει σε ανακοίνωσή του.

Κλείσιμο
Σημειώνει δε ότι η χθεσινή ψηφοφορία κατέδειξε ότι «η επιλογή του υποψηφίου Προέδρου της Δημοκρατίας δεν κατάφερε καν να συσπειρώσει -όπως αναμένετο- τους βουλευτές που ανήκουν στην ίδια πολιτική οικογένεια, την Κεντροδεξιά και βεβαίως την πλειονότητα των ανεξάρτητων βουλευτών» ενώ προσθέτει πως ο ίδιος είχε προτείνει υποψηφίους κύρους από το χώρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης επαναφέροντας την πρόταση για τον κ. Νίκο Κωνσταντόπουλο.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης