Τατσόπουλος: «Πάμε σε εκλογές μέσα σε κλίμα πόλωσης...»

Τατσόπουλος: «Πάμε σε εκλογές μέσα σε κλίμα πόλωσης...»

«Δεν συγκροτείται η πλειοψηφία των 180 με μεμονωμένες μετακινήσεις βουλευτών» - «Ο Τσίπρας για να έχει διάρκεια ως πρωθυπουργός δεν πρέπει να έχει ουρά του τους αγγελοκρουσμένους Μηλιό και Λαφαζάνη...» - «Η Βουλή μπορεί να είναι ηλίθια αλλά δεν τα παίρνει...»

Τατσόπουλος: «Πάμε σε εκλογές μέσα σε κλίμα πόλωσης...»
Την άποψη πως οι διαδικασίες εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας θα αποδειχθούν ατελέσφορες και θα οδηγήσουν σε πρόωρες εκλογές μέσα σε κλίμα πόλωσης εξέφρασε ο ανεξάρτητος βουλευτής Πέτρος Τατσόπουλος, μιλώντας στο ραδιόφωνο ΒΗΜΑ FM.

Σχολιάζοντας το αποτέλεσμα της πρώτης εκλογικής αναμέτρησης για τον Πρόεδρο και κυρίως το γεγονός πως κάποιοι από τους ανεξάρτητους βουλευτές που είχαν “χρεωθεί” από τις εφημερίδες ότι θα ψηφίσουν υπέρ της υποψηφιότητας Δήμα τελικώς δεν το έπραξαν, ο κ. Τατσόπουλος εξανέστη δηλώνοντας πως ο κάθε ένας έγραφες τις προηγούμενες ημέρες ό,τι ήθελε και ανοικτά άφηνε αιχμές για χρηματιστμό βουλευτών, σήμερα όμως κανείς δεν ζητάει συγνώμη, αλλά αντιθέτως αφήνουν και πάλι υπόνοιες ότι δεν επετεύχθησαν τα... deals.

“Δεν ζητάνε συγγνώμη που μας λέγανε ότι είμαστε πουλημένοι, λένε ότι απέτυχε η εξαγορά, ότι ήταν λίγα τα εκατομμύρια. Με αυτο το ήθος λειτουργούμε εδώ και 40 χρόνια ως κράτος...”

Κλείσιμο
Συμπλήρωσε λέγοντας πως “Χθες η Βουλή των Ελλήνων απέδειξε ότι δεν τα παίρνει. Μπορεί να είναι ηλίθια αλλά δεν τα παίρνει...”

Στο ερώτημα τι βλέπει να συμβαίνει στη συνέχεια, ο κ. Τατσόπουλος τόνισε πως δεν υπάρχει πιθανότητα να συγκροτηθεί η πλειοψηφία των 180 με μεμονωμένες μετακινήσεις βουλευτών, συνεπώς το σενάριο θέλει να κινούμαστε προς τη διενέργεια εκλογών σε ένα παρά πολύ άσχημο κλίμα, σε ένα κλίμα πόλωσης, με τα υπόλοιπα κόμματα πλην ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ να 'μην περνάνε εύκολες μέρες' και με ανάγκη “όλοι όσοι έχουμε ακόμα σώας τας φρένας να δυναμώσουμε τις φωνές της λογικής την επόμενη ημέρα”.

“Η πόλωση βοηθάει τη ΝΔ. Ίσως αυτό να ήταν το plan B του Σαμαρά. Η επόμενη ημέρα θα βρει πιθανότατα τον ΣΥΡΙΖΑ ως κορμό της νέας κυβέρνησης. Η επόμενη ημέρα του Τσίπρα θα είναι το ραντεβού με την πραγματικότητα και πλέον δεν θα μπορεί να τζογάρει. Θα έχει εμπόδιο τον Σόιμπλε και τα άλλα τέρατα της Ευρώπης για να κάνει πιρουέτες κι εκεί θα έχει ανάγκη τους ρεαλιστές του ΣΥΡΙΖΑ, του ΠΟΤΑΜΙΟΥ, ακόμα και της ΝΔ”. Για να χαριτολογήσει λέγοντας: “Πάντως αν ο Τσίπρας έχει μαζί του τον Αι Γιώργη για να χορεύει πεντοζάλη το τέρας δεν έχει φόβο...”

Εντύπωση προκάλεσε τέλος και η αποστροφή του για τις εσωκομματικές ισορροπίες στον ΣΥΡΙΖΑ μετά τις εκλογές: “Ο Τσίπρας για να έχει διάρκεια ως πρωθυπουργός δεν πρέπει να έχει ουρά του τους αγγελοκρουσμένους Μηλιό και Λαφαζάνη...” Κι εκτίμησε πως οι περί ων ο λόγος: “ή θα κάνουν μόκο, ή λόγω ιδιοσυγκρασίας θα φύγουν, θα περιθωριοποιηθούν...”.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης