Διάβημα ΣΥΡΙΖΑ σε Σουλτς και Ντράγκι για Γιούνκερ - Στουρνάρα

Διάβημα ΣΥΡΙΖΑ σε Σουλτς και Ντράγκι για Γιούνκερ - Στουρνάρα

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο της Ευρωβουλής και εξέφρασε τη δυσφορία του για τις δηλώσεις Γιούνκερ υπέρ της κυβέρνησης - Ζητά παρέμβαση της ΕΚΤ για Στουρνάρα

Διάβημα ΣΥΡΙΖΑ σε Σουλτς και Ντράγκι για Γιούνκερ - Στουρνάρα
Στους ευρωπαϊκούς θεσμούς καταφεύγει ο ΣΥΡΙΖΑ για τα όσα συμβαίνουν τις τελευταίες ημέρες στο πολιτικό, οικονομικό και τραπεζικό μέτωπο στη χώρα μας, εν όψει της προεδρικής εκλογής.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το απόγευμα της Τρίτης υπήρξε διπλή κρούση -κάτι σαν διαβήματα- προς το Eυρωκοινοβούλιο για τη συμπεριφορά του επικεφαλής της Κομισιόν, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, και προς την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, για τις δηλώσεις του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας, Γιάννη Στουρνάρα, περί προβλήματος ρευστότητας στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα, εξαιτίας της πολιτικής κατάστασης.

Ο Αλέξης Τσίπρας τηλεφώνησε στον πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς, με τον οποίο συζήτησε γενικότερα θέματα, αλλά μεταξύ των άλλων εξέφρασε την έντονη δυσφορία του για τις δηλώσεις του κ. Γιούνκερ, που ο ΣΥΡΙΖΑ ερμήνευσε ως πολιτική παρέμβαση υπέρ της κυβέρνησης.
Κλείσιμο

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έθεσε γενικότερο θέμα με τις συμπεριφορές θεσμικές παραγόντων της Ευρωπαϊκής Ένωσης σχετικά με τις πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα.

Παράλληλα, κύκλοι της Κουμουνδούρου είχαν τηλεφωνική επικοινωνία με αντίστοιχους παράγοντες της ΕΚΤ, προς τους οποίους διαμαρτυρήθηκαν για τον κ. Στουρνάρα και ζήτησαν την παρέμβαση της Φρανκφούρτης, ώστε να μην προκληθεί κρίση στο τραπεζικό σύστημα από κινήσεις της διοίκησης της ΤτΕ, που γίνονται για πολιτικούς λόγους και με σαφείς επιδιώξεις χειραγώγησης των πολιτικών εξελίξεων.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης