Μητρόπουλος: Γενοκτονία αν μειωθεί η σύνταξη στα 320 ευρώ

Μητρόπουλος: Γενοκτονία αν μειωθεί η σύνταξη στα 320 ευρώ

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ καλεί την κυβέρνηση να μην μειώσει στα 320 ευρώ την κατώτατη σύνταξη, από 487 ευρώ που είναι σήμερα

Μητρόπουλος: Γενοκτονία αν μειωθεί η σύνταξη στα 320 ευρώ
«Να μην τολμήσει τη μείωση των κατώτατων συντάξεων που είναι οι μικρότερες σε όλη την Ευρώπη» καλεί την κυβέρνηση ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Μητρόπουλος, αναφερόμενος στις πληροφορίες αναφορικά με το email που έστειλε η ελληνική πλευρά στην τρόικα στις 29 Νοεμβρίου.

Σύμφωνα με τον κ. Μητρόπουλο, η κυβέρνηση ανακοίνωσε την απόφασή της να μειώσει στα 320 ευρώ την κατώτατη σύνταξη, από 487 ευρώ που είναι σήμερα, ενώ δεσμεύτηκε ότι θα καταργήσει το ΕΚΑΣ για όσους συνταξιοδοτούνται με την κατώτατη σύνταξη.

«Αν ισχύσει η δέσμευση αυτή, που ισοδυναμεί με ειλωτεία των συνταξιούχων μας, όσοι βγαίνουν στη σύνταξη με τις ελάχιστες προϋποθέσεις των 15 ή 20 χρόνων (4.500-6.000 ΗΑ) θα λαμβάνουν μόνο το αναλογικό (οργανικό) τμήμα της κατώτατης σύνταξης που αντιστοιχεί μόνο σε εισφορές και ανέρχεται σήμερα στα 320 €», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο βουλευτής, προσθέτοντας πως η πρόθεση αυτή οδηγεί σε γενοκτονία τους συνταξιούχους και «στοχεύει στους προλεταρίους της σύνταξης, στους παρίες της μνημονιακής καταστροφικής πολιτικής».

Κλείσιμο
Σε ανακοίνωσή του ο κ. Μητρόπουλος καλεί την κυβέρνηση «να μην τολμήσει τη μείωση των κατώτατων συντάξεων που είναι οι μικρότερες σε όλη την Ευρώπη» και «να σταματήσει κάθε πολιτική που εξαθλιώνει τους περήφανους συνταξιούχους μας και οδηγεί σε κατάρρευση τα Ασφαλιστικά Ταμεία».

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης