Με «βαριά» ατζέντα στην Τουρκία ο Βενιζέλος

Με «βαριά» ατζέντα στην Τουρκία ο Βενιζέλος

Σκοπός της επίσκεψής του είναι να προετοιμαστεί η συνεδρίαση του Ανωτάτου Συμβουλίου Συνεργασίας το οποίο θα πραγματοποιηθεί στις αρχές Δεκεμβρίου στην Αθήνα

Με «βαριά» ατζέντα στην Τουρκία ο Βενιζέλος
Σε Άγκυρα και Κωνσταντινούπολη θα βρίσκεται το ερχόμενο Σαββατοκύριακο ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος. Στο πρόγραμμα του κ. Βενιζέλου περιλαμβάνεται συνάντηση με τον Πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν και τον ομόλογό του Μελβούτ Τσαβούσογλου. Σκοπός της επίσκεψής του είναι να προετοιμαστεί η συνεδρίαση του Ανωτάτου Συμβουλίου Συνεργασίας το οποίο θα πραγματοποιηθεί στις αρχές Δεκεμβρίου στην Αθήνα.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος την Κυριακή θα μεταβή στην Κωνσταντινούπολη όπου θα παραστεί στη Θρονική Εορτή του Οικουμενικού Πατριαρχείου. Εκεί θα παρευρίσκεται και ο Πάπας Φραγκίσκος. 

Η επίσκεψη πραγματοποιείται μόλις λίγες ημέρες μετά το νέο μήνυμα που έστειλε η ελληνική πλευρά δια στόματος του υπουργού Εξωτερικών σχετικά με τις παραβιάζει στην κυπριακή ΑΟΖ. Κατά το περιθώριο του πρόσφατου Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ ο κ. Βενιζέλος σημείωσε: «Για εμας, προτεραιότητα είναι πάντα το ζήτημα της προσβολής του Διεθνούς Δικαίου από την Τουρκία σε βάρος των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας».

Κλείσιμο
Εξέφρασε, δε, την ελπίδα ότι «η Τουρκία λαμβάνει τα μηνύματα και αντιλαμβάνεται ότι εάν η φιλοδοξία της είναι η ευρωπαϊκή προοπτική και ένας περιφερειακός ρόλος, ο οποίος γίνεται δεκτός μέσα στο σύστημα της διεθνούς νομιμότητας, δεν μπορεί να ξεκινά από την προσβολή του διεθνούς δικαίου».

Αξίζει να σημειωθεί ότι σχετικά με το επικείμενο ταξίδι του κ. Βενιζέλου η τουρκική πλευρά ανακοίνωσε ότι ο κ. Τσαβούσογλου «θα προβεί σε ανταλλαγή απόψεων με τον ομόλογό του αναφορικά με τις τουρκο–ελληνικές σχέσεις, συμπεριλαμβανομένων και των προετοιμασιών σχετικά με την 3η Σύνοδο του Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας. Επίσης, θα μοιρασθούν τις απόψεις τους όσον αφορά στα θέματα της περιοχής και τα διεθνή θέματα».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Best of Network

Δείτε Επίσης