Έκκληση για ενότητα και εθνική ομοψυχία από τον Απόστολο Κακλαμάνη

Έκκληση για ενότητα και εθνική ομοψυχία από τον Απόστολο Κακλαμάνη

«Εύχομαι να μην οδηγηθούμε σε μια εθνική κρίση, όπως αυτές που έχω ζήσει στο παρελθόν»

Έκκληση για ενότητα και εθνική ομοψυχία από τον Απόστολο Κακλαμάνη
Έκκληση για εθνική ενότητα απηύθυνε σήμερα ο πρώην πρόεδρος της Βουλής, βουλευτής Β' Περιφέρειας Αθήνας, Απόστολος Κακλαμάνης, μιλώντας στην Ολομέλεια του Κοινοβουλίου.

Ο κ. Κακλαμάνης τόνισε τα εξής:

«Αυτή η Βουλή θα μείνει στην Ιστορία μας και θα κριθεί καθένας για ό,τι έκανε σωστό και για ό,τι σωστό απέφυγε ή αρνήθηκε να κάνει για να σωθεί η κοινή μας πατρίδα. Αυτή η περίοδος της Βουλής συνέπεσε με μια κρίση που είχε ξεκινήσει ως ηθική, κρίση αρχών και αξιών, ξέσπασε ως οικονομική και κατέληξε κοινωνική κρίση.

Κλείσιμο
Την εικόνα αυτής της κρίσης δίνει σήμερα ολόκληρη η χώρα, από το Κοινοβούλιο, σε όσους παρακολουθούν τη συνεδρίασή μας, μέχρι τις πλατείες και τους δρόμους της πρωτεύουσας με τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων.

Εύχομαι, να μην οδηγηθούμε σε μια εθνική κρίση, όπως αυτές που έχω ζήσει στο παρελθόν.

Είχαμε την τύχη να γεννηθούμε σε μια χώρα προνομιακή από πολλές πλευρές, αλλά και σε μια περιοχή, τη Βαλκανική, όπου κάθε δύο- τρεις γενιές γίνεται και μια αναδιάταξη συνόρων, αφού προηγηθούν αιματηρές, είτε εμφύλιες είτε διακρατικές, συγκρούσεις.

Απευθύνω έκκληση σε όλους όσοι υπηρετούν θεσμούς της Δημοκρατίας μας. Δεν πρέπει να τους αφήσουμε να οδηγηθούν στην πλήρη απαξίωση, με πρώτο το Κοινοβούλιο. Εκφράζει, το Κοινοβούλιο, περισσότερο και από την Εκτελεστική εξουσία και από τη Δικαιοσύνη, πιο άμεσα και αυθεντικά, τη λαϊκή κυριαρχία, που είναι η βάση της Δημοκρατίας. Είναι ώρα συγκλίσεων, ώρα για εθνική ενότητα.

Να κατέβουν οι τόνοι μιας στείρας αντιπαράθεσης για πράγματα που θα αποδειχθούν στο μέλλον «αδειανά πουκάμισα».

Η κρίση είναι ενεργός, τα θύματά της πολλαπλασιάζονται, οφείλουμε ως Έλληνες να μην αφήσουμε να ολοκληρωθεί αυτή η κρίση με ένα νέο εθνικό διχασμό.

Σήμερα, που πιστεύω πραγματικά ότι είναι η πιο δύσκολη ώρα στις διαπραγματεύσεις με άτεγκτους δανειστές, οι πολιτικές και πολιτειακές ηγεσίες πρέπει να συνειδητοποιήσουν ότι ο ελληνικός λαός και η χώρα, έχουν ανάγκη και μας ζητούν ενότητα και εθνική ομοψυχία». 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης