Το Ευρωκοινοβούλιο καταψήφισε την πρόταση μομφής κατά του Γιούνκερ

Το Ευρωκοινοβούλιο καταψήφισε την πρόταση μομφής κατά του Γιούνκερ

«Κατά» ψήφισαν 461 και «υπέρ» 101, ενώ παρόντες -σε σύνολο 650- δήλωσαν 88

Το Ευρωκοινοβούλιο καταψήφισε την πρόταση μομφής κατά του Γιούνκερ
Η ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο απέρριψε με συντριπτική πλειοψηφία την πρόταση μομφής εναντίον της Επιτροπής του Ζαν- Κλοντ Γιουνκέρ που είχαν υποβάλει στις 18 Νοεμβρίου, μέλη της ευρωσκεπτικιστικής δεξιάς πολιτικής ομάδας «Ευρώπη της Ελευθερίας και της άμεσης Δημοκρατίας» και την οποία είχαν στηρίξει και οι ευρωβουλευτές του ευρωφοβικού γαλλικού Εθνικού Μετώπου της Μαρίν Λεπέν. 

Η πρόταση μομφής θα έπρεπε να συγκεντρώσει διπλή πλειοψηφία: τα δύο τρίτα των καταγεγραμμένων ψήφων και την πλειοψηφία του συνόλου των ευρωβουλευτών. Από τους 650 παρόντες ευρωβουλευτές οι 461 απέρριψαν την πρόταση, 101 την υπερψήφισαν ενώ 88 δήλωσαν «παρών». 

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή του Ζαν – Κλοντ Γιουνκέρ δεν κατάφερε απλώς να επιβιώσει από την πρόταση μομφής που κατετέθη με αφορμή τις αποκαλύψεις για το σκάνδαλο LuxLeaks, αλλά βγήκε και ενισχυμένη καθώς έλαβε 38 ψήφους περισσότερες από όσες έλαβε τον Οκτώβριο του 2014. 

Κλείσιμο
Τα τελευταία 35 χρόνια έχουν υποβληθεί συνολικά επτά προτάσεις μομφής κατά της Ευρωπαϊκής Επιτροπής χωρίς καμία να έχει ποτέ υπερψηφιστεί. Εξαίρεση αποτελεί η Κομισιόν του Ζακ Σαντέρ η οποία υπέβαλε το 1999 την παραίτησή της καθώς θεωρείτο βέβαιο πως Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο θα υπερψήφιζε την πρόταση μομφής.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης