Σταύρος Θεοδωράκης: Οι Ευρωπαίοι δεν παραμυθιάζονται πλέον

Σταύρος Θεοδωράκης: Οι Ευρωπαίοι δεν παραμυθιάζονται πλέον

«Σαμαράς και Τσίπρας πρέπει να δείξουν ο ένας στον άλλον εμπιστοσύνη και να υπάρξει ένα μίνιμουμ συνεννόησης»

Σταύρος Θεοδωράκης: Οι Ευρωπαίοι δεν παραμυθιάζονται πλέον
Για τις «σκληρές» διαπραγματεύσεις με την Τρόικα μίλησε ο Σταύρος Θεοδωράκης τονίζοντας ότι «η Ευρώπη έχει αποφασίσει να είναι σκληρή με τη χώρα». Μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό «Παραπολιτικά», ο επικεφαλής του «Ποταμιού» δήλωσε χαρακτηριστικά: «Οι Ευρωπαίοι αναζητούν μια Ιφιγένεια. Θέλουν να δείξουν το σκληρό τους πρόσωπο στους Έλληνες».

«Με τη στάση τους στέλνουν ένα μήνυμα πως δεν παραμυθιάζονται πλέον και θέλουν να γίνουν συγκεκριμένα πράγματα» είπε στη συνέχεια επισημαίνοντας πως «πρέπει να υπάρξει πολιτική συμφωνία στην Ελλάδα για τα μεγάλα ζητήματα».

«Είναι ντροπή τα δύο μεγάλα κόμματα να μην έχουν καταφέρει την ελάχιστη συνεννόηση», τόνισε ο Σταύρος Θεοδωράκης ενώ ανέφερε πως «η Ελλάδα είναι ο πιο ασθενικός κρίκος της Ευρώπης».

Κλείσιμο
Αναφερόμενος στο χρέος ο κ. Θεοδωράκης σημείωσε πως «η υπόθεση του χρέους είναι μεγάλη για το μποι της σημερινής αλλά και της αυριανής κυβέρνησης», τονίζοντας πως κανείς δεν θα πει σας χαρίζουμε μέρος του χρέους, κάτι που όπως είπε ξέρουν ακόμα και οι σοβαροί του ΣΥΡΙΖΑ.

«Ο κόμπος για την Τρόικα έχει φτάσει στο χτένι» ανέφερε και σημείωσε πως η κυβέρνηση αναγκάζεται πλέον να είναι με το πιστόλι στον κρόταφο για να λάβει αποφάσεις.

Κάλεσε ωστόσο τον Αντώνη Σαμαρά να επιχειρήσει μια δημόσια πολιτική συμφωνία στα εσωτερικά πράγματα της χώρας, και ξεκαθάρισε πως το χρέος δεν θα χαριστεί καθώς εκτίμησε πως δεν θα αλλάξει η στάση των Ευρωπαίων απέναντι στην Ελλάδα.

Και κατέληξε: «Σαμαράς και Τσίπρας πρέπει να δείξουν ο ένας στον άλλον εμπιστοσύνη και να υπάρξει ένα μίνιμουμ συνεννόησης».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης