Πώς είδαν οι επενδυτές του Λονδίνου τον Σταθάκη

Πώς είδαν οι επενδυτές του Λονδίνου τον Σταθάκη

Τι ειπώθηκε στα πηγαδάκια της κλειστής συνεδρίασης για ΣΥΡΙΖΑ, πολιτική κατάσταση, χρηματιστήριο

Πώς είδαν οι επενδυτές του Λονδίνου τον Σταθάκη
Ικανοποιημένους στα περισσότερα σημεία φέρεται να άφησε,  σύμφωνα με πληροφορίες,  ο κ. Γιώργος Σταθάκης την πλειονότητα των επενδυτών – ακροατών του, κατά τη διάρκεια της κλειστής συνεδρίασης την οποία οργάνωσε κυρίως η BoA Merrill Lynch, το βράδυ της Τρίτης στο Λονδίνο.  Προσκεκλημένοι ήταν ομάδα επενδυτών που έχουν ήδη έκθεση στην Ελλάδα ή άλλοι που ενδιαφέρονται να προβούν σε τοποθετήσεις.  Παρά το ότι έχει προσπαθήσει να κρατήσει “χαμηλά” το γεγονός,  αποφάσισε  να παραχωρήσει συνέντευξη τύπου, σύμφωνα με πληροφορίες, την  Τετάρτη στις 2,30 ώρα Λονδίνου για να ενημερώσει για το περιεχόμενο των συνομιλιών του και προφανώς gia το οικονομικό πρόγραμμα  που παρουσίασε.

“Η εκδήλωση  πήγε πολύ καλά και νομίζω ότι η ανταλλαγή απόψεων ήταν πολύ κατατοπιστική και για τις δύο πλευρές”, αναφέρει ένας από τους ανθρώπους που ήταν στην οργάνωση του συνεδρίου. “Μπορεί να μη συμφώνησαν όλοι, με όλα, ωστόσο τώρα έχουν μια πολύ καλύτερη κατανόηση των απόψεων του ΣΥΡΙΖΑ”, προσθέτει η ίδια πηγή. 

Σχετικά με την Ελλάδα, στα πηγαδάκια όλοι σχεδόν ανέφεραν ότι το επόμενο έτος θα είναι πολύ δύσκολο για τη χώρα μας και είναι πιθανή μία αστάθεια στην αγορά. Η αστάθεια θα πηγάζει “γιατί υπάρχει μία σύνθεση από αβεβαιότητες: η 6η αξιολόγηση του προγράμματος, αυτό που θα ακολουθήσει μετά το πρόγραμμα,η λύση για το χρέος, η πολιτική αβεβαιότητα, αλλά και το κλίμα διεθνώς που θα επηρεάσει την ελληνική αγορά”, τονίζει επικεφαλής αναλύσεων μεγάλης αμερικανικής επενδυτικής τράπεζας, μεταφέροντας τις συζητήσεις μεταξύ των επενδυτών και αναλυτών. 

Κλείσιμο
Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Σταθάκης βρίσκεται από τη Δευτέρα στο Λονδίνο και πραγματοποιεί επαφές με παράγοντες του City, με στόχο να “γνωριστούν καλύτερα”. Φυσικά, δεν είναι η πρώτη φορά που ο κ. Γιώργος Σταθάκης πραγματοποιεί επαφές με επενδυτές και πελάτες της Merill Lynch, καθώς οι ζυμώσεις έχουν παρελθόν και μετρούν κάποιους μήνες. Αυτό αναφέρουν ασφαλείς πληροφορίες από υψηλόβαθμα στελέχη του Λονδίνου, τα οποία έχουν  επαφές μαζί του. 

“Οι αγορές ενδιαφέρονται εδώ και καιρό να γνωρίσουν ποια είναι η αξιωματική αντιπολίτευση της Ελλάδας και ποιες οι θέσεις της. Ο κ. Σταθάκης είχε την ευγενή καλοσύνη να ανταποκριθεί θετικά σε προσκλήσεις αρκετές φορές στο παρελθόν. Τέτοιου είδους εκδηλώσεις έχουν αποδειχθεί πολύ χρήσιμες και για τις δύο πλευρές”, υπογραμμίζει τραπεζικό στέλεχος. 
“Τέτοιες επαφές βοηθούν τους επενδυτές και τους πελάτες μας να ενημερωθούν για τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας”, αναφέρει το ίδιο στέλεχος  και επιβεβαιώνει το πολύ αυξημένο ενδιαφέρον για τον ΣΥΡΙΖΑ, αφού θέλουν να έχουν επίγνωση του οικονομικού προγράμματος. Ενδιαφέρον είναι και το γεγονός -όπως πληροφορούμαστε – ότι η επιθυμία για στενότερη γνωριμία με τους ανθρώπους του ΣΥΡΙΖΑ δεν σχετίζεται αναγκαστικά με την πιθανότητα προώρων εκλογών.

Σημειώνεται ότι φέρεται να συμμετείχαν επενδυτές πέρα από τις Nomura, BoA Merrill Lynch και οι Deutsche Bank Bank, Goldman Sachs, York Capital, Wellington Capital Management, Pimco και Capital Group.

Συνεχίζονται οι επαφές – Με τραπεζίτες ο Μηλιός

Πάντως, οι επαφές δεν τελειώνουν σε αυτή την εκδήλωση, θα συνεχιστούν, όπως και του κ. Γιάννη Μηλιού. Ο κ. Μηλιός έχει αναλάβει, όπως φαίνεται, τους Έλληνες τραπεζίτες και τις επαφές βάσει της ακαδημαϊκής του ιδιότητας. Τη Δευτέρα, είχε συνάντηση με τον καθηγητή Οικονομικών του LSE, Κέβιν Φέντερστοουν, ο οποίος υπενθυμίζεται ότι είχε σχέσεις με τον Γιώργο Παπανδρέου. Μεταφέρθηκε το ενδιαφέρον να πληροφορηθεί για τις θέσεις, αλλά και να γνωρίσει καλύτερα τον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ φέρεται να τον προσκάλεσε σε συνέδριο που θα πραγματοποιήσει το LSE πιθανότατα την άνοιξη, με θέμα της Ελλάδα και την ευρωζώνη. Παράλληλα, συμμετείχε σε εκδήλωση της Ένωσης Ελλήνων Τραπεζιτών του Λονδίνου, με τη συμμετοχή πολλών μάνταζερς.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης