Βενιζέλος: Είμαστε ένα βήμα πιο κοντά προς το τέλος της διαπραγμάτευσης

Βενιζέλος: Είμαστε ένα βήμα πιο κοντά προς το τέλος της διαπραγμάτευσης

Μετά τη δίωρη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό - Δεν γίνεται συζήτηση για δημοσιονομικά μέτρα και για το ασφαλιστικό, είπε ο αντιπρόεδρος- Κυβερνητικός παράγοντας ανέφερε ότι στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης δεν είναι ούτε οι ομαδικές απολύσεις

Βενιζέλος: Είμαστε ένα βήμα πιο κοντά προς το τέλος της διαπραγμάτευσης
Αισιόδοξος εμφανίστηκε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Ευάγγελος Βενιζέλος εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξιμού, για την αυριανή συνάντηση του κυβερνητικού επιτελείου με τους εκπροσώπους των δανειστών στο Παρίσι.

Ο κ. Βενιζέλος είπε ότι η αυριανή συνάντηση είναι ένα βήμα πιο κοντά προς στο τέλος της διαπραγμάτευσης την οποία χαρακτήρισε «ολική» για το άνοιγμα μιας νέας σελίδας. 

«Νομίζω είμαστε σε καλό δρόμο» είπε ο κ. Βενιζέλος χωρίς να παραλείψει ότι υπάρχουν μεγάλες δυσκολίες. Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης εκτίμησε ότι θα βρεθεί λύση πριν την έναρξη της διαδικασίας για την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Σημείωσε ότι το κρίσιμο σημείο δεν είναι το τέλος του ευρωπαϊκού προγράμματος αλλά το νέο πλαίσιο θωράκισης της χώρας.  

Υπογράμμισε δε πως η ελληνική κυβέρνηση θέλει απόφαση μέχρι τις 8 Δεκεμβρίου ή το τέλος της χρονιάς, άφησε ωστόσο ανοιχτό το ενδεχόμενο να παραταθεί το χρονικό σημείο της τελικής συμφωνίας, όμως συμπλήρωσε ότι οι πολιτικές αποφάσεις θα έχουν ληφθεί πιο πριν. Ξεκαθάρισε πάντως ότι δεν πρόκειται ενοχλητικά μέτρα για τους πολίτες.
Κλείσιμο

Είπε ότι δεν γίνεται συζήτηση για  δημοσιονομικά μέτρα και μέτρα που αφορούν στο ασφαλιστικό. Ανέφερε παράλληλα πως το Παρίσι είναι μια καλή διαδικασία και πρόσθεσε ότι η συχνή παρουσία της τρόικας στην Αθήνα δεν ήταν ο,τι καλύτερο συμβολικά. 

Επίσης σημείωσε ότι η επιστροφή της τρόικας θα σημάνει την επικύρωση μια διαπραγμάτευσης και ανέφερε ότι η συζήτηση που διεξάγεται σχετίζεται με μια δέσμη σημαντικών αποφάσεων για να κατακτήσει η Ελλάδα τη θέση που της αξίζει. 

Σε ερώτηση για το ρόλο του ΔΝΤ είπε ότι διεκδικεί τον μεγαλύτερο δυνατό ρόλο, ότι έχει βρει την ευκαιρία να ασχολείται με ευρωπαϊκά θέματα  και ότι η παρουσία του έχει κάποιες θετικές όψεις στην ευρωζώνη. Στην ίδια ερώτηση συμπλήρωσε ότι μπορεί να βρεθεί λύση αμοιβαία επωφελής με τα καλύτερα δυνατά επιτόκια. 

Αμέσως μετά τη συνάντηση των αρχηγών των δυο κυβερνητικών κομμάτων, κυβερνητικός παράγοντας ανέφερε ότι στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης δεν είναι οι ομαδικές απολύσεις. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης