Μπάιντεν σε Αναστασιάδη: Ανάγκη να αποκλιμακωθούν οι εντάσεις στην Αν. Μεσόγειο

Μπάιντεν σε Αναστασιάδη: Ανάγκη να αποκλιμακωθούν οι εντάσεις στην Αν. Μεσόγειο

Όπως ανακοίνωσε εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, ο κ. Μπάιντεν ενημέρωσε τον κ. Αναστασιάδη για τις συνομιλίες του με τον Ερντογάν και τον Νταβούτογλου

Μπάιντεν σε Αναστασιάδη: Ανάγκη να αποκλιμακωθούν οι εντάσεις στην Αν. Μεσόγειο
Την ανάγκη να αποκλιμακωθούν οι εντάσεις στην Αν. Μεσόγειο εξέφρασε ο αντιπρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Τζο Μπάιντεν στον πρόεδρο της Κύπρου Νίκο Αναστασιάδη, στη χθεσινή τηλεφωνική επικοινωνία που είχε μαζί του.

Όπως ανακοίνωσε σήμερα 
εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, ο κ. Μπάιντεν ενημέρωσε, επίσης, τον κ. Αναστασιάδη για τις συνομιλίες του με τον πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και τον πρωθυπουργό Αχμέτ Νταβούτογλου.

Κλείσιμο
Όπως τόνισε ο εκπρόσωπος, οι κ.κ. Μπάιντεν και Αναστασιάδης «συζήτησαν τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο» και πρόσθεσε ότι  ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ σημείωσε την ανάγκη να αποκλιμακωθούν οι εντάσεις, «προκειμένου να επιστρέψουν σε μια πιο εποικοδομητική διαδικασία, στις υπό τον ΟΗΕ συνομιλίες διευθέτησης του Κυπριακού, να αναζωογονήσουν τις προσπάθειες και να αναζητήσουν αμοιβαίες επωφελείς λύσεις. Και οι δύο ηγέτες υπογράμμισαν τη δέσμευσή τους για την επανένωση του νησιού σε μια διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία».

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης